Un muncitor român din Italia riscă să rămână fără piciorul drept în urma unui accident de muncă

Un muncitor agricol român a fost grav rănit la un picior joi dimineață,25 mai, în timp ce lucra în câmp cu un tractor. Incidentul a avut loc în micul sat Masignano, din comuna Arcola, regiunea Liguria, iar medicii se luptă acum pentru a-i salva piciorul, relatează La Nazione.

Conaționalul nostru, în vârstă de 55 de ani, stabilit de mult timp în Italia, lucrează legal pentru un proprietar privat, deținătorul unor terenuri în Masignano, care se învecinează cu o fermă agroturistică.

Piciorul drept al muncitorului a ajuns în freza tractorului, provocându-i răni de tăiere cu leziuni foarte profunde.

Cauza exactă a accidentului este încă în curs de investigare de către carabinierii din Arcola, care au intervenit rapid alături de salvatorii de la 118, pompierii de la detașamentul Sarzana și inspectori din cadrul Asl 5.

Elicopterul Pegaso de la 118 din Massa, cel mai apropiat și disponibil, a fost chemat de urgență.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Bărbatul a fost transferat de urgență la Spitalul Cisanello din Pisa, unde este internat cu prognostic rezervat. Medicii fac tot posibilul pentru a-i salva piciorul drept, care a fost grav afectat.

Totuși, succesul operației va fi cunoscut doar în următoarele ore. Carabinierii din Arcola încearcă să reconstituie dinamica accidentului, rămânând totuși de stabilit cum a ajuns piciorul muncitorului să fie sfâșiat de lamele frezei tractorului.