Un pasager a încercat să se spânzure în baia unui avion. Salvat de un însoțitor de zbor și colegii săi

Un bărbat în vârstă de 30 de ani a încercat să-și pună capăt zilelor la bordul unui avion Ryanair pe ruta Dublin (Irlanda) – Bournemouth (Anglia), închizându-se în toaleta avionului și încercând să se spânzure cu șireturile pantofilor.

Din fericire, un însoțitor de zbor a intervenit cu promptitudine și a împiedicat pasagerul să execute dramaticul gest, relatează cotidianul digital Palermo Today.

Incidentul s-a produs în urmă cu câteva luni, dar abia acum a fost dezvăluit de compania aeriană, care intenționează să-și recompenseze angajatul pentru bravura sa.

Mirko Longo, un însoțitor de zbor original din Palermo, Sicilia, și totodată șef de cabină Ryanair din 2018, a fost cel care condus operațiunile de salvare.

700-202306101225
Mirko Longo, însoțitorul de zbor care a reușit să salveze viața pasagerului sinucigaș. Foto: PalermoToday.it

„Era ultimul din cele patru zboruri ale zilei, cu plecare din capitala Irlandei la 21.30”, a declarat Longo pentru sursa citată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Câteva minute după decolare, un pasager a început să deranjeze ceilalți călători și părea foarte agitat”.

Pasagerul în cauză, un englez, a explicat că agitația lui era cauzată de niște evenimente personale pe care tocmai le aflase.

„Mi-a spus că bunica lui tocmai murise și că nu avusese timp să-și ia rămas bun. Am încercat să-l liniștesc, spunându-i că zborul va dura doar 45 de minute și că, odată ajuns la destinație, va putea lua legătura cu familia”, a relatat bărbatul italian.

În numai 10 minute, echipajul companiei aeriene a încercat să gestioneze situația.

„Am delegat alți trei colegi să-l supravegheze”, a mai povestit Longo. „L-am mutat în alt loc, mai aproape de ieșire, astfel încât să poată coborî primul, odată ce am aterizat în Bournemouth, Anglia.

Dar după puțin timp, clopoțelul a sunat de trei ori: acesta este semnalul unei urgențe. Tânărul s-a încuiat în baie”.

A urmat o intervenție rapidă și eficientă care a evitat o posibilă tragedie:

„Am reușit să deschidem ușa și l-am găsit cu șireturile pantofilor în jurul gâtului și atașate de mânerul pentru persoane cu dizabilități.

Se aruncase la pământ cu gâtul legat, dar era încă în viață. Avea ștreangul atât de strâns încât a fost imposibil să-l desfacem.

L-am rupt la timp, dar el începea să-și piardă cunoștința. Din fericire, datorită muncii în echipă, am reușit să prevenim ceea ce ar fi putut deveni o tragedie la bord”, a conchis însoțitorul de zbor.