Un român a provocat panică în Italia. Aproape că și-a dat foc la casă, după ce a distrus cu o drujbă mai multe mașini

Noaptea de sâmbătă spre duminică, 19 mai, a fost marcată de incidente grave în localitatea Trecenta din regiunea Veneto, unde un tânăr cetățean român a provocat panică și distrugeri, culminând cu o urmărire a sa de către forțele de ordine, relatează Il Gazzettino.

Totul a început când bărbatul român a încercat să-și incendieze propria locuință, dând foc la o saltea.

Intervenția promptă a pompierilor a reușit să salveze casa și să limiteze pagubele, însă, la sosirea acestora, tânărul a fugit.

Polițiștii au declanșat imediat căutările, întrucât comportamentul său imprevizibil prezenta un risc major pentru siguranța publică.

În cele din urmă, tânărul a fost prins de forțele de ordine și a fost transferat la secția de Psihiatrie a spitalului din Rovigo pentru a primi tratamentul necesar, evitând astfel posibile alte daune sau vătămări.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Nu era la primul gest violent

Cu doar câteva zile înainte, familia tânărului alertase carabinierii, îngrijorată de starea sa de agitație.

Văzându-i pe militari apropiindu-se, el a pus mâna pe o carabină cu aer comprimat și a început să tragă chiar carabinierilor.

Anterior, a manevrat amenințător o drujbă cu care a provocat daune autoturismelor. Doar sângele rece și profesionalismul militarilor au evitat ce era mai rău.

Arestat și prezentat în fața judecătorului pentru confirmarea arestului, tânărul român a fost eliberat atunci cu obligația de a rămâne în localitate.

Sâmbătă noapte, a avut din nou ieșiri violente și de această dată a fost, așa cum s-a menționat anterior, transferat la secția de Psihiatrie pentru a primi îngrijirile necesare.