Un român din Italia a vrut să se sinucidă şi a riscat să arunce în aer tot blocul

Un bărbat român în vârstă de 55 de ani, a provocat o explozie urmată de un incendiu în apartamentul său situat la etajul cinci al unui bloc din orașul Torino, în dimineața zilei de luni, 26 februarie 2024, informează Torino Today.

A vrut să se sinucidă, dar foarte aproape să producă o tragedie. Acțiunea lui de a lăsa gazul deschis i-a pus în pericol pe toți ceilalți locatari ai blocului

Incidentul, care a avut loc în jurul orei 5:00, într-un apartament de pe Corso Agnelli 118,  la intersecția cu Corso Cosenza, este considerat a fi fost un gest deliberat al bărbatului de a-și pune capăt vieții prin deschiderea robinetului de gaz.

Bărbatul român a fost transportat la spitalul Cto din Torino, cu răni care nu-i pun în pericol viața. El a fost arestat sub acuzația de tentativă de omor în masă. În prezent este la spital, păzit de polițiști.

Explozia a cauzat, de asemenea, rănirea celor două pisici ale bărbatului, care au fost duse la o clinică veterinară din Grugliasco.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Din fericire, nu au fost raportate alte victime printre locatarii clădirii.

esplosione incendio CORSO GIOVANNI AGNELLI, 118 v
Blocul în care a avut loc incendiul. Sursa foto: Torino Today

Intervenția promptă a pompierilor a fost crucială pentru evaluarea stabilității atât a apartamentului afectat, cât și a întregii clădiri.

În urma inspecției, locuința bărbatului și un alt apartament situat la etajul superior au fost declarate nelocuibile.

În contextul tragic al acestui incident, este important să reamintim că există opțiuni de ajutor disponibile pentru persoanele care se confruntă cu gânduri suicidale:

  • Serviciile de urgență pot fi contactate prin apel la 112;
  • De asemenea, Telefono Amico oferă suport telefonic la numărul 02 2327 2327 zilnic între orele 10:00 și 24:00, sau prin chat de WhatsApp la numărul 345 036 1628, disponibil în fiecare zi între 18:00 și 21:00;
  • Samaritans Onlus este, de asemenea, un contact disponibil zilnic între orele 13:00 și 22:00, la numărul 06 77208977, pentru cei care au nevoie de sprijin.
Distribuie acest articol