Ungaria: trei români morți și șase români răniți într-un accident cu microbuzul, în timp ce se întorceau din Marea Britanie în România

Un grav accident a avut loc în jurul orei 5:40, ora României, din această dimineață de marți, 25 iulie 2017, în Ungaria, în care a fost implicat un microbuz la bordul căruia se aflau cel puțin 9 cetățeni români dintre care 3 au murit iar alții șase au fost grav răniți, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor de Externe remis către AGERPRES.

Consulatul General al României la Gyula are în atenție accidentul produs în dimineața zilei de 25 iulie și a întreprins demersuri pe lângă autoritățile locale în vederea obținerii unor informații suplimentare“, se arată în comunicatul MAE.

Potrivit presei maghiare, microbuzul, care se pare că este înmatriculat în Bulgaria, s-ar fi ciocnit cu un tir înmatriculat în Polonia. Polițiștii maghiari au declarat șoferul microbuzului ar fi adormit la volan, iar autovehiculul a ieşit de pe carosabil şi a lovit din spate un TIR parcat într-o zonă de odihnă.

„În această dimineaţă, în jurul orei 4:40 (5:40 ora României – n.n.), un microbuz cu numere de înmatriculare din Bulgaria s-a ciocnit de un TIR, pe drumul 42, de lângă Biharkeresztes (la câţiva kilometri de vama Borş – n.n.). Şoferul, deocamdată în circumstanţe neelucidate, a intrat într-un camion parcat pe marginea drumului”, a declarat, pentru dehir.hu, Dobo Denes, purtătorul de cuvânt al Poliţiei regiunii Hajdu-Bihar, citat de Digi24.ro

În urma impactului, două femei și un bărbat și-au pierdut viața iar alți șase cetățeni români au fost transportați la spitalele din zonă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Conform celor declarate pentru presa din România de către șeful departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, doi dintre cei șase răniți sunt în stare critică și o ambulanță din Orade se va deplasa în Ungaria să preia răniții, dacă medicii de acolo își vor da acordul pentru a putea fi transferați în România.

Un bărbat dintre cei doi răniți în stare foarte gravă este internat la terapie intensivă cu răni grave la piept și în zona capului.

Ceilalți patru cetățeni români răniți în accident au fost deja externați, aceștia suferind răni mai puțin grave, a declarat Raed Arafat.

Potrivit polițiștilor maghiari, în microbuz se aflau două femei și șapte bărbați iar persoanele decedate ar fi fost un bărbat de 28 de ani și cele două femei de 41 și 52 de ani.

Atât pasagerii microbuzului cât și șoferul sunt cetățeni români care se întorceau în România din Marea Britanie.

O echipă mobilă, împreună cu șeful oficiului consular, s-a deplasat în regim de urgență la locul accidentului și la spitalele din zonă pentru a acorda sprijinul necesar.

Consulatul General al României la Gyula monitorizează cu prioritate cazul și este în contact cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară, în funcție de solicitări, adaugă Ministerul Afacerilor Externe.