Val de cutremure în centrul Italiei, 22 de seisme în 48 de ore. Cel mai puternic a fost de 3,3 grade

Un val de cutremure a lovit centrul Italiei în ultimele 48 de ore, mai exact, provincia Florența din Toscana, unde au fost resimțite nu mai puțin de 22 de seisme în acest interval de timp, informează cotidianul digital local Firenze Today.

Potrivit site-ului oficial al Institutului Național de Geofizică și Vulcanologie (INGV) din Italia, cel mai puternic seism din ultimele două zile a avut loc în această dimineață de marți, 10 mai 2022, la ora 05:51:17, la 4 kilometri sud-vest de localitatea Impruneta, provincia Florența.

Tot de pe site-ul sus-menționat aflăm că, în aceeași zonă, la 4 kilometri spre est de localitatea San Casciano in Val di Pesa, au avut loc la data de 3 mai 2022 alte două cutremure cu o intensitate mai mare, primul de 3,7 grade, iar al doilea de 3,5 grade.

Celelalte seisme înregistrate în ultimele 48 de ore nu au depășit magnitudinea de 3,0 grade, conform datelor publicate de INGV.

„Până la această oră nu au fost raportate pagube sau victime. Protecția Civilă de la Primăria din Florența a fost alertată”, a scris pe Twitter primarul localității Florența, Dario Nardella.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Treaba devine foarte stresantă. Monitorizăm evoluția situației și, în cursul dimineții, vom avea o ședință cu Protecția Civilă”, a scris pe Facebook primarul localității Impruneta, Alessio Calamandrei după cutremurul de 3,3 grade.