Verona: tragedie la locul de muncă, muncitor român ucis de un cârlig care l-a lovit în gât

Un angajat român al oțelăriei NLMK, care își are sediul în localitatea Vallese di Oppeano din provincia Verona, a murit în urma unui tragic accident de muncă, acesta fiind lovit de cârligul unui aparat folosit pentru a muta obiecte de mare dimensiune.

Potrivit primelor relatări ale presei din Italia, tragedia a avut loc în această dimineață de sâmbătă, 9 septembrie 2017, după ora 10.00, când bărbatul român și un coleg de-al său mutau capacul unui cuptor folosind un aparat cu cârlige.

În timpul operațiunii executate de cei doi muncitori un cablu de care era agățat capacul cuptorului s-a desprins și l-a lovit pe conaționalul nostru în gât, provocându-i decesul pe loc.

Colegii au chemat de urgență o ambulanță și la fața locului a sosit un elicopter medical dar personalul medical nu a mai putut face nimic pentru a salva viața bărbatului român, fiind nevoit să constate decesul acestuia.

Carabinierii din localitatea Oppeano, în colaborare cu inspectorii de la SPISAL Verona (Servizio Prevenzione Igiene e Sicurezza negli Ambienti di Lavoro), investighează acum circumstanțele în care a avut loc această tragedie pentru a stabili eventuale responsabilități.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Acesta este al doilea accident de muncă în ultimele 24 de ore și al treilea din această săptămână în care sunt implicați muncitori români din Italia.

În jurul orei 18.00 de ieri, 8 septembrie 2017, un muncitor român în agricultură din provincia Chieti a fost rănit după ce a fost prins sub roțile unui tractor care i-a zdrobit practic bustul, conaționalul nostru fiind internat în stare gravă la spitalul din Vasto și diagnosticat cu o traumă toracică bilaterală majoră. Puteți citi mai multe detalii aici.

Un alt accident de muncă în care a fost implicat un conațional de-al nostru a avut loc joi, 7 septembrie 2017, la Palermo, în via Ugo la Malfa, unde un muncitor român a căzut de la o înălțime de 6 metri și a fost transportat la spitalul Villa Sofia din localitate cu cod roșu de urgență și diagnosticat cu o traumă craniană foarte gravă. Mai multe informații despre acest caz aici.