VIDEO/FOTO | Un întreg oraș din Italia lovit de inundații. Primăria: „Nu ieșiți din case!”

Ploile intense anunțate de meteorologii italieni încă de miercuri pentru acest weekend, au făcut ravagii în Sudul Italiei, în această dimineață de sâmbătă, 21 noiembrie 2020, în special în localitatea Crotone din Calabria unde au avut loc inundații care au transformat unele străzi în râuri. Primăria orașului face apel la localnici, prin intermediul rețelelor de socializare, să nu părăsească locuințele în aceste ore și anunță că vremea va fi tot mai rea.

Echipele de salvare încearcă să scoată pe uscat oamenii blocați în mașini. Foto: TGCOM24

„Situația meteo se înrăutățește. Este fundamental să stați acasă pentru siguranța voastră și pentru a nu încurca operațiunile de salvare ale tehnicienilor și lucrătorilor de la primărie, ale agenților de la Poliția Locală, a celor de la Protecția Civilă, a Pompierilor, forțelor de ordine și asociațiile de voluntari care operează în teritoriu”, au scris reprezentanții primăriei pe Facebook.

Mai multe mașini au fost înghițite practic de ape. Foto: TGCOM24

Potrivit TGCOM24, inundațiile au afectat atât zona centrală din Crotone și străzile principale (via Mario Nicoletta, via Crea, via XXV Aprile), precum și zonele de periferie Tufolo, Farina, Trafinello și Margherita.

Străzile din centrul orașului sunt inundate. Foto: TGCOM24

De asemenea, așa cum se poate în video de mai jos publicat de Corriere della Sera, unele străzi din Crotone care se află sub nivelul mării, precum cele din cartierul Marinella, au devenit râuri de apă, noroi și resturi care au scufundat toate mașinile parcate și au inundat garajele și depozitele din zonă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Într-o localitate de lângă Crotone, pe de altă parte, mai exact în Isola Capo Rizzuto, așa cum poate fi observat din video de mai jos care a fost publicat pe Twitter, asfaltul de pe o stradă inundată a cedat și s-a creat o o groapă impresionantă care arată ca o cascadă în miniatură.