VIDEO | Un șarpe piton a fost găsit în toaletă de angajatul unei companii din nordul Italiei

Surpriză deloc plăcută, ba chiar înfricoșătoare pentru angajatul unei companii din Baveno (Piemonte), o localitate pe malul lacului Maggiore din nordul Italiei, care atunci când a mers la baie și a ridicat capacul toaletei a văzut înăuntru un șarpe din specia „piton regal”, lung de peste un metru. După un moment de șoc, angajatul a dat imediat alarma, iar agenții Serviciului Forestier împreună cu un biolog expert în recuperarea animalelor, au intervenit pentru eliberarea șarpelui, relatează La Repubblica.

Pitonul a ajuns în wc-ul companiei respective prin sistemul de canalizare. Pentru a elibera animalul, blocat în sifon, agentul provincial de poliție Daniele Bendinelli și comandantul adjunct al secției de poliție forestieră Santa Maria Maggiore, Luciano di Persio, au trebuit să demonteze întreaga instalație sanitară.

Șarpele era un piton de sex feminin cu o lungime de peste un metru. Starea lui de sănătate era una bună au declarat autoritățile, chiar dacă nimeni nu știe cât timp a stat animalul în canalizarea satului. Anchetatorii îl caută acum pe proprietarul pitonului, care nu este exclus să fi abandonat în mod intenționat animalul.

Pitonul regal este cel mai frecvent piton întâlnit în captivitate, datorită comportamentului său docil. Are un temperament placid și blând. El este absolut inofensiv pentru om și se hrănește cu mamifere mici, în special cu rozătoare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI