Violonistă româncă, nu a fost lăsată să urce în avion pe motiv că vioara sa era prea mare pentru a fi luată în cabină

O violonistă româncă de top, Mihaela Martin, susține că i s-a refuzat îmbarcarea pe un zbor Ryanair după ce i s-a spus că vioara sa era prea mare pentru a fi luată la bord.

Membră a unui cvartet de coarde alături de Michael Barenboim, ea se pregătea să decoleze cu compania aeriană menționată mai sus din București când i s-a interzis să urce în avion.

Potrivit Classic FM, conaționala noastră a declarat că și-a rezervat instrumentul muzical, o vioară Guadagnini din 1748, ca bagaj de cabină.

Cu toate acestea, în momentul îmbarcării, a fost informată de personalul companiei aeriene că „ar fi trebuit să o înregistreze ca bagaj de cală” deoarece era prea mare pentru a fi luată la bord.

700-202309231530
Mihaela Martin. Sursă foto: festivalenescu.ro.

„Le-am explicat că viorile nu sunt niciodată puse la cală și m-am oferit să cumpăr încă un bilet”, a adăugat ea.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Violonista susține că însoțitorul de zbor i-a răspuns că „viorile nu sunt niciodată luate la bord” și că el ar fi „dat afară dacă nu respectă regulamentul.”

Politica Ryanair pentru instrumente muzicale menționează că viorile, violoncelele și chitarele care „depășesc cerințele bagajului de cabină” pot fi transportate în cabină „dacă a fost rezervat un loc pentru ele și s-a plătit tariful corespunzător.”

Nu este clar dacă instrumentul violonistei românce a depășit cerințele, dar din imaginile de pe internet reiese că o astfel de vioară nu are dimensiuni foarte mari.

Jurnaliștii de la Classic FM au contactat Ryanair pentru un comentariu, dar nu au primit un răspuns până la această oră.

După ce i s-a refuzat îmbarcarea, Mihaela Martin a fost nevoită să mai rămână o noapte în capitală.

„Încă o noapte în București unde, din fericire, mi-au păstrat camera la hotel”, a scris ea într-o postare pe Facebook.

„Acum trebuie să caut pe internet un zbor pentru mâine. Nu se va mai repeta niciodată”, a concluzionat, probabil făcând referire la faptul că nu va mai călători cu avioanele companiei Ryanair.

Mihaela Martin cântă prolific în toată Europa, oferind reprezentații cu Filarmonica din București și Staatsorchester Hamburg și participând la Festivalul Verbier și la Festivalul Academiei din Budapesta în acest sezon.

Ca membră a renumitului Michelangelo String Quartet, ea a colaborat în trecut și cu tatăl colegului său de cvartet, legendarul Daniel Barenboim.

Pe lângă angajamentele sale concertistice, Martin este profesor la Universitatea de Muzică din Köln, la Academia Barenboim-Said din Berlin și la Academia Kronberg din Germania.

De asemenea, oferă cursuri master în întreaga lume și face parte din juriu pentru competiții precum Competiția Internațională de Muzică Regina Elisabeta din Belgia, Competiția Internațională George Enescu din România și Competiția Internațională Ceaikovski.

Distribuie acest articol