Încerca să treacă granița pe jos, printre camioane, cu fiica de 17 ani și nepoata de 2 ani. Bărbat român oprit la Vama Borș

Un bărbat român de 49 de ani a fost oprit de polițiștii de frontieră de la Vama Borș în seara zilei de ieri, 7 noiembrie 2017, după ce a încercat să iasă în mod ilegal din țară cu fiica sa de 17 ani și fetița acesteia în vârstă de numai 2 ani.

Potrivit comunicatului de presă al Poliției de Frontieră din România, polițiștii au observat pe sensul de ieșire din țară prin Vama Borș trei persoane care se deplasau pe jos, pe lângă camioanele care așteptau efectuarea controlului de frontieră, în încercarea de a ieși astfel din România fără să fie văzuți de vameși.

Conduși la sediul sectorului pentru verificări, polițiștii l-au identificat pe bărbat ca fiind Viorel V., în vârstă de 49 de ani, din județul Bihor, care a declarat că a apelat la această metodă pentru a ieși din țară împreună cu fiica sa de 17 ani și fetița acesteia de 2 ani, deoarece micuța nu are documente de călătorie iar tatăl fetiței nu era de acord ca aceasta să părăsească țara.

Conform declarației date de bărbatul oprit către polițiști, acesta încerca să-și ducă fiica și nepoata în Franța, unde el are domiciliul.

Polițiștii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală pe numele bărbatului pentru infracțiunea de trecerea ilegală a frontierei, urmând ca la finalul anchetei să fie luate măsurile impuse de lege, relatează Poliția de Frontieră Română.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Vă reamintim pe această cale că potrivit Legii 248/2005 privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate, cetăţenii români minori pot ieşi din ţară în aceleaşi condiţii ca şi persoanele adulte, în baza unui document de călătorie valabil – paşaport sau carte de identitate (minorii peste 14 ani) – numai dacă sunt însoţiţi de o persoană fizică majoră şi cu acordul părinţilor.

Pentru mai multe detalii despre trecerea frontierei de stat a minorilor, cetățeni români, vă invităm să consultați următoarele articole:

@rotalianul