Zboruri operate în întregime de echipaje feminine de Ziua Femeii. Inițiativa companiei Wizz Air

Compania aeriană Wizz Air a marcat Ziua Femeii printr-o inițiativă notabilă destinată a sublinia și a promova oportunitățile pe care le oferă femeilor.

Zbor cu echipaj feminin la București - 8 martie 2024
Zbor cu echipaj feminin la București – 8 martie 2024

Compania, cu un angajament ferm pentru diversitatea de gen și susținerea prezenței feminine în aviație, a anunțat organizarea unei serii de zboruri în cadrul rețelei sale, operate exclusiv de echipaje feminine.

Această acțiune evidențiază eforturile Wizz Air de a oferi și de a sprijini carierele femeilor în acest domeniu.

Prin intermediul programului „She Can Fly” implementat la Wizz Air Pilot Academy, compania urmărește să inspire și să sprijine aspirațiile femeilor de a deveni piloți.

Această inițiativă face parte dintr-un efort mai amplu de a crește procentul de femei în aviație, având ca obiective o reprezentare de 65% a femeilor în rândul echipajului de cabină și de a atinge un prag de 7% femei în pozițiile de pilot pe întreaga rețea.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Zborurile operate de Wizz Air cu echipaje exclusiv feminine au acoperit destinații în cinci țări, printre care se numără rutele Roma Fiumicino – Malaga, Skopje – Hamburg, Varșovia – Valencia, București – Paris Beauvais și Budapesta – Londra Luton, demonstrând angajamentul companiei față de promovarea egalității de gen în aviație.

Zbor cu echipaj feminin la Roma, Italia - 8 martie 2024
Zbor cu echipaj feminin la Roma, Italia – 8 martie 2024

Valeria Bragarenco, Corporate Communication Manager la Wizz Air, a subliniat importanța eliminării barierelor și a creării unui mediu mai incluziv pentru femei în acest sector:

„Credem în înlăturarea barierelor și în crearea unui mediu mai incluziv pentru femeile din aviație. Această inițiativă de Ziua Femeii este o dovadă a dedicării noastre pentru încurajarea și sprijinirea femeilor în cadrul companiei noastre și în industria aviatică în general.”