Zece pasageri răniți după ce un avion a intrat într-o zonă cu turbulențe puternice

Un zbor al companiei aeriene din Angola TAAG a întâmpinat turbulențe în seara zilei de joi, 23 martie 2023, provocând diferite răni pentru aproximativ zece pasageri.

Aceștia au primit asistență medicală la sosirea în Lisabona, a confirmat o sursă din Poliția de Securitate Publică (PSP) pentru publicația locală Correio da Manhã.

Avionul a decolat din Luanda și se apropia de aterizarea în Lisabona când pasagerii luau masa, moment în care a intrat într-o zonă cu turbulențe puternice.

Pilotul a declarat o urgență, iar pasagerii au fost asistați de serviciile aeroportului imediat după aterizare, mulți dintre ei suferind în principal crize de anxietate.

Conform Jornal de Angola Online, o echipă medicală portugheză a așteptat sosirea aeronavei pe Aeroportul Humberto Delgado din Lisboa pentru a evalua pasagerii.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

După observația și evaluarea realizată de echipa medicală, doi pasageri și un membru al echipajului au fost trimiși la spital pentru verificări suplimentare. Restul pasagerilor „au fost debaracați fără asistență”, a declarat TAAG.

„Urmând procedurile de securitate obișnuite, TAAG a acordat prioritate asistenței pentru pasagerii și echipajul afectat. Ulterior, aeronava va fi inspectată de autoritățile competente și se va desfășura o investigație privind incidentul”, a transmis imediat după incident transportatorul.

Avionul a aterizat în Lisabona în jurul orei 20:30. Un alt zbor cu destinația Luanda-Lisabona, care “trebuia să plece joi, 23 martie, a fost reprogramat pentru ziua următoare (dimineața) din cauza condițiilor pistei (suprafață alunecoasă datorită ploii intense)”, relatează Jornal de Angola Online.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20