Român din Italia, dezamăgit în dragoste: S-a legat de un copac, pe stânci, cu intenția de a-și lua viața

Un bărbat român în vârstă de 35 de ani a fost salvat de la o tentativă de sinucidere în urma unei decepții amoroase, grație intervenției rapide și coordonate a carabinierilor, poliției locale și Gărzii de coastă.

Incidentul a avut loc în după-amiaza zilei de joi, 18 aprilie, pe traseul turistic „La Grotta” din San Marco di Castellabate din provincia Salerno, regiunea Campania, menționează Il Mattino.

Depresia cauzată de problemele sentimentale l-a împins pe tânăr să încerce să-și pună capăt vieții, legându-se cu o frânghie în jurul unui copac aflat pe marginea stâncilor abrupte de deasupra mării. Alertate, forțele de ordine au sosit de urgență la fața locului.

Captură de ecran 2024-04-19 122840
Sursa foto: Il Mattino

Operațiunea de salvare a durat mai mult de o jumătate de oră și a fost condusă de comandantul stației de carabinieri din Santa Maria di Castellabate, Marco Cesa, alături de Gennaro Malandrino, comandantul poliției locale, și Antonino Crea, locotenentul oficiului maritim local. Împreună, au reușit să îl convingă pe bărbat să renunțe la gestul său extrem.

„Intervenția a fost dificilă, dar coordonarea excelentă dintre diferitele forțe de ordine a facilitat salvarea tânărului,” a declarat Marco Cesa.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Este important să recunoaștem curajul și determinarea tuturor celor implicați în această operațiune.”

Echipa de sanitari de la asociația Valcalore a fost de asemenea prezentă pentru a oferi primul ajutor, deși, din fericire, tânărul nu a suferit leziuni fizice.

Într-un final, chiar bărbatul a fost cel care a alertat autoritățile, nemaiputând urca de pe stânci și realizând consecințele dramatice ale acțiunilor sale.

Distribuie acest articol