Italia: dreptate pentru Roxana și Marian Roman, 3 membri ai clanului Casamonica au fost condamnați la închisoare

3 condamnări au fost pronunțate de judecător, luni, 15 octombrie, în cazul „Roxy Bar” care îi are drept parte vătămată pe românii Roxana și Marian Roman. Aceștia, proprietarii unui bar din cartierul Romanina, au suferit agresiuni din partea unui clan mafiot de la periferia Romei. A fost recunoscută de către judecător circumstanța agravantă a metodului în stil mafios.

Judecătoarea Elvira Tomaselli a condamnat cei trei membri ai familiei Di Silvio astfel:

  • 4 ani și 10 luni pentru Alfredo;
  • 4 ani și 8 luni va sta în închisoare fratele său Vincenzo;
  • 3 ani și 2 luni a fost condamnarea pentru Enrico, bunicul lor.

Alfredo și Vincenzo sunt în închisoare și sunt condamnați pentru vătămări și violență privată, în timp ce bunicul, aflat în prezent sub arest la domiciliu, este acuzat de amenințare și intimidare. Procesul celui de-al patrulea inculpat, Antonio Casamonica, este programat pentru data de 16 octombrie în fața judecătorilor din cea de-a șasea secție penală a Curții.  Primăria orașului Roma nu a fost admisă ca parte civilă, deoarece judecătorul a considerat că cererea sa de constituire a venit prea târziu.

„Aici comandăm noi și dacă nu faci ce-ți spunem, te omorâm”

În data de 1 aprilie 2018, chiar în duminica Paștelui catolic, doi membri ai clanului mafiot, Antonio Casamonica și vărul său, Alfredo Di Silvio, au intrat în barul conaționalilor noștri și au lovit fără milă o tânără invalidă, cu dizabilități, doar pentru că a îndrăznit să vorbească împotriva lor. Apoi l-au agresat în mod violent și pe Marian Roman, proprietarul barului, fiindcă nu i-a servit întâi pe ei, deci nu le-a arătat respectul cuvenit. Ulterior, clanul mafiot a încercat să-i intimideze pe cei doi soți români pentru a-i forța să-și închidă barul și să plece din zonă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Nu mi-e frică, nu mi-a fost frică niciodată, indiferent de cine sunt ei și indiferent de naționalitatea noastră” declara atunci Roxana Roman. „Barul ăsta este toată munca noastră, nu putem renunța la el. Noi nu avem nimic împotriva nimănui, dar cel care a greșit trebuie să plătească. Singurul lucru bun care se poate face în aceste cazuri este să chemi poliția și să denunți.”

Curajul celor doi români de a-i denunța pe agresori, a fost o adevărată dovadă de simț civic și demnitate pentru întreaga Italie, apreciat și aplaudat de mai multe personalități politice, precum și de presa italiană. La barul conaționalilor noștri s-a prezentat apoi și primarul Romei, Virginia Raggi, în semn de susținere pentru cei doi români. Mai mult despre acest caz se poate citi aici.