Șoferul autobuzului cu ucraineni răsturnat în Italia ar fi adormit la volan. O femeie a murit pe loc

O mamă ucraineană în vârstă de 32 de ani, care călătorea împreună cu copiii și soacra, și-a pierdut viața în accidentul petrecut duminică dimineața pe autostrada A14, în zona Cesena. Doi copii, în vârstă de 5 și 11 ani au rămas orfani. Polițiștii rutieri presupun că șoferul ar fi adormit la volan.

Accidentul a avut loc în zorii zilei de duminică, în jurul orei 06:00, pe tronsonul autostrăzii dintre Cesena și Valle del Rubicone, în direcția Ancona.

La bordul autobuzului călătoreau persoane plecate dintr-o localitate ucraineană, Khmelnytskyi, nu departe de granița cu Moldova. Inițial au fost cincizeci, dar multe dintre ele terminaseră deja călătoria, ajungând la destinație. În momentul accidentului, în autobuz mai erau aproximativ douăzeci de refugiați, femei și copii.

La un moment dat șoferul a pierdut controlul volanului și autobuzul s-a răsturnat pe partea dreaptă, la marginea carosabilului. Pe asfalt nu au existat urme de frânare, au declarat autoritățile prezente la locul accidentului. Este posibil ca șoferul să fi adormit, dar cercetările agenților subsecției Pieveacquedotto a Poliției Rutiere Forlì sunt încă în curs de desfășurare.

Mama, în vârstă de 32 de ani, a rămas încarcerată și a fost scoasă de pompieri de sub autobuz. Din păcate, femeia a decedat. Cei doi copii ai săi au fost duși la Secția de Pediatrie a spitalului „Maurizio Bufalini” din Cesena pentru a li se verifica starea de sănătate. Împreună cu bunica lor și-au continuat apoi drumul spre Pesaro, unde o familie aștepta să-i găzduiască. Alte cinci persoane au fost rănite în accident și au avut nevoie de îngrijiri medicale.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Unii dintre pasageri și-au sunat rudele sau cunoscuții la care mergeau și au fost preluați de către aceștia de la locul accidentului, în timp ce ceilalți au fost transportați la sediul Poliției Rutiere din Forlì pentru identificare, iar apoi și-au reluat călătoria.

Agenții Poliției Rutiere din Forlì l-au supus pe șofer testului de alcoolemie care a rezultat negativ. Este posibil ca șoferul să fi adormit la volan, iar la baza acestei ipoteze stă faptul că nu au fost găsite urme de frânare pe asfalt. „Șoferul a adormit. Porțiunea de drum unde s-a petrecut accidentul era dreaptă. Autobuzul a început să meargă spre dreapta, dar nu brusc, încet. Pasagerii au țipat. Dar nu s-a trezit… ”, a afirmat fratele unei pasagere din autobuz care a tradus spusele surorii sale.

Pe lângă lucrătorii sanitari de la „Romagna Soccorso”, la fața locului au intervenit polițiștii, pompierii și operatorii de la „Autostrade per l’Italia”.