Avezzano: îngrijitoare română arestată, a bătut bătrâna pe care o asista fiindcă nu-i dădea mai mulți bani decât s-au înțeles

În după-amiaza zilei de miercuri, 28 februarie 2018, agenții de la Poliția de Stat din Avezzano au fost chemați să intervină la o locuință din centrul localității unde a fost semnalată o agresiune asupra unei bătrâne de peste 80 de ani.

Potrivit ziarului local Il Faro, bătrâna a fugit din propria sa locuință și s-a adăpostit în locuința unui vecin pentru a scăpa de agresiunile femeii care o asista ca badantă. După ce a calmat-o pe bătrână, vecinul acesteia a încercat să stingă și furia badantei dar fără succes, așadar a fost nevoit să ceară intervenția autorităților.

- Continuarea după publicitate -

Ajunși la fața locului, polițiștii au ascultat-o pe bătrâna care le-a declarat că a suferit nenumărate agresiuni, înjurături și umilințe din partea badantei sale, o femeie română de 57 de ani. Agresiunile ar fi fost motivate de faptul că bătrâna a refuzat să-i plătească îngrijitoarei mai mulți bani decât s-au pus de acord când a angajat-o, mai scrie sursa citată.

Situația se pare că a fost confirmată și de câteva cunoștințe ale bătrânei, precum și de niște vecini de casă dar badanta română a amenințat și a încercat să o intimideze și să o lovească pe bătrână chiar și în fața agenților de poliție.

Femeia română a fost arestată pentru rezistență și leziuni asupra unui ofițer public iar în urma unor verificări amănunțite asupra sa, s-a descoperit că aceasta avea numeroase antecedente penale pentru amenințări, violarea de domiciliu, violență personală, furt și injurii.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În urma arestării, femeia va trebui să apară în fața judecătorului cu acuzația de „rele tratamente aplicate unui familiar sau conviețuitori”, așa cum este prevăzut de articolul 572 din Codul Penal italian, pentru tratamentul aplicat bătrânei pe care o asista.