Avocatul bunicilor români denunțați în Italia că au fugit cu nepoțica în țară: „Nu este adevărat nimic din ce spune nora lor”

Avocatul celor doi bunici români din Italia, care au fost denunțați de noră că ar fi fugit în România împreună cu nepoțica de numai 2 anișori, după ce fiul lor a murit într-un tragic accident, a făcut declarații publice în care neagă vehement cele afirmate de nora românilor noștri: „Nu este adevărat nimic din ceea ce spune, bunicii sunt cu nepoțica la Alatri și nu au de gând să plece nicăieri”.

Doi bunici români care locuiesc la Alatri, în provincia Frosinone, au fost denunțați de noră pentru sustragere de minori, la numai două săptămâni după ce fiul lor, Nistor Ionuț, a murit la vârsta de 25 de ani într-un tragic accident rutier. Tânăra, de care fiul lor era despărțit, a declarat la poliție că bunicii ar fi fugit în România împreună cu nepoțica de numai 2 anișori, fără să-i ceară acordul și că ultima dată când a vorbit cu ea la telefon soacra i-ar fi spus să nu o mai sune niciodată.

După denunțul nurorii și după ce știrea a apărut în presa din Peninsulă, avocatul bunicilor români, Marco Maietta, a făcut declarații prin care a negat acuzațiile aduse clienților săi:

„În calitate de avocat al părinților lui Nistor Ionuț, mort în accidentul din 18 februarie 2021, fac următoarele referiri în ce privește știrea cum că bunicii s-ar fi întors în România împreună cu nepoțica, fiind denunțați de nora dumnealor pentru sustragere de minori. Nimic mai neadevărat!” – a transmis avocatul Maietta care a specificat că bunicii se află în continuare la Alatri și nu au fost plecați absolut nicăieri. „Nu este adevărat că se află în România, deoarece sunt stabiliți la Alatri unde lucrează și sunt bine integrați în comunitate.”

Ionuț Nistor lucra ca zidar și era tatăl a două fetițe, una de 2 ani și cealaltă de două luni. Anterior el locuise la Veroli, dar apoi s-a despărțit de soție, care mai are un copil din altă relație și s-a mutat împreună cu fetița de 2 anișori la Alatri, unde locuiau și părinții săi.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Copilul pentru care s-a depus plângerea de sustragere stă cu bunicii în urma dispoziției de plasament provizoriu eliberată de autorități la data de 08/02/2020”, a mai specificat avocatul italian. Despre afirmația că soacra i-ar fi interzis să o mai sune pe fetiță, Maietta a declarat: „Bunicii au fost de acord și au favorizat întotdeauna apelurile telefonice dintre mamă și fiică.”

Doi părinți români, cutremurați de durerea pierderii fiului lor, au de înfruntat acum raportul nu tocmai bun cu nora. „Distruși de moartea fiului, trebuie să se mai preocupe și de restabilirea adevărului în fața opiniei publice cu privire la acuzațiile imaginare ale nurorii lor”, a mai adăugat avocatul bunicilor români.

Distribuie acest articol