Badanta româncă moartă în Italia, în timp ce spăla geamurile, a căzut de la etaj sub privirile bătrânei

O dimineață obișnuită s-a transformat marți, 10 octombrie, într-o tragedie înfiorătoare în zona Villaggio Oriente, periferia nordică a orașului Arezzo, unde o badantă româncă în vârstă de 72 de ani, și-a pierdut viața în mod tragic, căzând de la etajul al patrulea al unui bloc de locuințe.

Incidentul a avut loc în fața ochilor pensionarei în vârstă de 85 de ani, cu care românca își petrecea timpul, oferindu-i sprijin și companie în viața de zi cu zi, relatează La Nazione.

- Continuarea după publicitate -

Bătrâna coborâse pentru a socializa cu prietenele, profitând de vremea însorită, iar îngrijitoarea rămăsese să facă ordine și curățenie.

În timp ce curăța geamurile, femeia româncă s-a dezechilibrat și a căzut, sub privirile îngrozite ale pensionarei.

Cauza exactă a căderii nu este clară încă și se anchetează dacă a badanta s-a simțit rău și a căzut sau dacă s-a aplecat prea mult și și-a pierdut echilibrul.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Echipele de prim ajutor au sosit rapid la locul incidentului și au încercat să o resusciteze pe femeie în mod repetat.

De asemenea, elicopterul de salvare Pegaso, de la Careggi, a sosit la fața locului, aterizând într-un câmp învecinat. Cu toate acestea, toate eforturile echipei medicale au fost în zadar.

Starea femeii a fost evaluată ca fiind disperată de la bun început și, în pofida eforturilor echipei de salvare, viața ei nu a putut fi salvată.

Știrea tragică s-a răspândit rapid în cartier, atrăgând numeroși curioși pe balcoane pentru a înțelege ce s-a întâmplat.

Când elicopterul Pegaso a decolat fără femeia româncă la bord, tuturor le-a fost clar că aceasta nu a supraviețuit.

- Continuarea după publicitate -

Mai multe persoane din cartier o cunoșteau pe femeia care avea grijă de pensionară. Un localnic, cu lacrimi în ochi, mărturisit:

„Am văzut-o căzând în gol, apoi zăcând fără viață pe aleea pe care ne plimbăm în fiecare zi. A fost devastator!”

Se pare că femeia româncă nu avea contract de muncă, deoarece multe publicații italiene scriu că era „prietenă” cu pensionara, dar îi oferea companie și ajutor în gospodărie.