Bărbatul italian care a sechestrat și violat o româncă timp de 10 ani a mai fost condamnat și în trecut pentru aceeași faptă

Sursa imagine: IlPost.it

Aloisio Francesco Rosario Giordano, în vârstă de 52 de ani, este bărbatul italian care timp de 10 ani și-a bătut joc de tânăra noastră conațională, Mihaela Maricela C., astăzi în vârstă de 29 de ani, ținând-o în captivitate, legată de pat, bătând-o, violând-o și umilind-o chiar și în fața copiilor săi, ca și cum viața acesteia nu ar fi valorat nimic.

Dar Giordano nu este la prima abatere de acest gen, scrie ziarul Il Post, acesta fiind condamnat în trecut pentru aceleași infracțiuni de care este acuzat și în prezent. Bărbatul italian a fost la închisoare timp de 5 ani, începând cu anul 1995, acesta fiind acuzat de diferite încălcări ale legii, printre care și sechestru de persoană, viol, maltratamente și vătămare corporală asupra unei femei care la acea vreme avea 23 de ani.

La mai puțin de 5 ani de la condamnare, în anul 1999, Giordano era eliberat din închisoare, pedeapsa sa fiind redusă cu câteva luni pentru bună purtare, povestește căpitanul Carabinierilor din Lamezia-Terme, Pietro Tribuzio, care a confirmat pentru sursa citată că este vorba de aceeași persoană arestată pentru sechestrarea și violarea tinerei românce.

Jurnaliștii de la Il Post au găsit în arhivele ziarelor Repubblica și Corriere della Sera două articole din martie 1995 care redau povestea primei arestări și ceea ce s-a întâmplat.

În ziarul Repubblica, articolul din 26 martie 1995 relatează că o femeie de 23 de ani pe nume Maria Rosa a fost sechestrată și violată timp de 5 luni de către Aloisio Francesco Rosario Giordano, care la acea vreme avea 30 de ani. Femeia ar fi fost constrânsă să și avorteze de două ori: „ o dată sub furia loviturilor cu picioarele și a bătăilor, și a doua oară, după ce a fost legată cu mâinile la spate, folosind un bisturiu rudimentar și o lingură”, se precizează în articol.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Mai scrie și că Giordano „a dus-o acasă la el, obligând-o apoi să trăiască alături de soția sa și cei doi copii ai săi”, toate acestea întâmplându-se în localitatea Gizzeria, aceeași localitate în care acum câteva zile carabinierii au găsit baraca în care o ținea prizonieră pe conaționala noastră.

Ziarul Repubblica scria la acea dată și unele detalii despre viața bărbatului: „Francesco Giordano Aloisio, diplomă de magistrat, câțiva ani la universitatea de drept, familie cu bunăstare” și „era însurat cu o frumoasă marocană, Raskaovi Bouchra, de 28 de ani, care i-a oferit doi copii, un băiat de doi ani și o fată de un an”.

În același articol din 1995 este citată și soția lui Giordano de la acea vreme, cea pe care tânăra română ar fi îngrijit-o înainte să moară: „Este un om bun, ea îl instiga”, făcând referire la faptul că Giordano ar fi fost instigat de victima sa să-i aplice acele abuzuri extreme.

În momentul primei arestări din 1995, carabinierii au găsit în casa lui Giordano chiar și „instrumentele rudimentare” folosite de acesta pentru a provoca avorturile victimei sale: „un bisturiu pentru al doilea avort, o bâtă de lemn cu care bărbatul ar fi bătut femeia, alte mașinării pentru practici sexuale ciudate”. Mai este scris, spre final, că în data de 22 martie din acel an, Aloisio ar fi ieșit din casă și ar fi uitat să încuie ușa cu cheia iar victima sa ar fi scăpat atunci și s-ar adresat carabinierilor imediat pentru a cere ajutor.

În ziarul Corriere della Sera, în articolul din acel an, sunt adăugate alte informații despre brutalul criminal: unele detalii despre activitatea sa de comerciant de piese auto și „antrenor în timpul liber” dar și detalii despre cum Giordano și victima sa de atunci s-au cunoscut și aceasta i-ar fi devenit inițial amantă. În același articol mai este scris și că Giordano ar fi dus-o pe victima sa să locuiască în aceeași casă cu soția sa și copiii săi și că apoi ar fi încuiat-o într-o cabană, când aceasta a rămas gravidă pentru a doua oară.

Nu s-au găsit alte informații despre acest criminal în ziarele din acei ani și nici nu s-a găsit, deocamdată, sentința de condamnare din 1995, pe numele acestuia, mai spun jurnaliștii de la Il Post.

În lumina acestor noi informații despre cazul tinerei noastre conaționale care a trecut printr-un chin infernal în cei zece ani, cât a fost ținută în captivitate de acest bărbat, nouă nu ne mai rămâne să ne întrebăm decât ce este mai rău: faptul că autoritățile române nu și-au dat silința să o găsească pe această tânără deloc, în ciuda anunțării dispariției din partea mamei sale din România? Sau faptul că autoritățile italiene nu l-au ținut sub supraveghere nicicum pe acest criminal timp de 10 ani, în ciuda antecedentelor sale?

Pe aceeași temă: