Condamnat la 5 ani de închisoare italianul care l-a ucis pe Iulian Cucu în timpul serviciului

A lovit cu mașina și ucis un bărbat român în vârstă de 40 de ani, care lucra ca agent de pază la Bologna, pe via Casteldebole. Alessandro Baldanza a fost condamnat la 5 ani de închisoare, conform sentinței Curții de Apel din Bologna. În urma românului decedat au rămas atunci o soție însărcinată și un băiat de numai 10 ani.

Iulian Cucu lucra la o firmă de pază, „Cobra Security”, a fost lovit mortal în noaptea dintre 2 și 3 aprilie, 2016, de Alessandro Baldanza, 36 de ani, surprins în maşină cu o prostituată, într-un loc păzit de Iulian şi de un coleg, tot român. Italianul a fugit de la locul faptei, s-a predat după câteva ore spunând că s-a simțit amenințat de românii care i-au aprins lanterna în față și i-au cerut documentele.

- Continuarea după publicitate -

Colegul lui Iulian Cucu a declarat că ei i-au spus doar bărbatului italian că nu putea rămâne acolo şi i-au cerut să plece, apoi s-au îndepărtat câţiva metri. Purtau uniforme şi s-au prezentat. Bărbatul în schimb a plecat în viteză şi l-a lovit mortal pe românul nostru.

Inițial, procurorul Manuela Cavalla a cerut judecătorului 10 ani de închisoare pentru omucidere voluntară, dar astăzi, sentința Curții de Apel din Bologna l-a condamnat pe italian la 5 ani de închisoare, pedeapsa minimă în cazul omuciderii stradale și fugă de la locul accidentului, informează Il Resto del Carlino.

Familiarii românului decedat au primit de la compania de asigurări o despăgubire în valoare de 800.000 de euro.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI