Copilul român din Italia atacat de o scroafă resuscitat timp de 30 de minute și apoi operat

Se află în continuare în stare foarte gravă copilul român de numai 2 anișori din Italia care a fost atacat de o scroafă în după-amiaza zilei de duminică, 6 octombrie 2019, în zona Corcolle din Roma. Aceeași scroafă a ucis și un bărbat de 50 de ani, tot de naționalitate română, care a încercat din răsputeri să protejeze copilul.

Atunci când a ajuns la spitalul din Tivoli cu copilul în brațe, plin de sânge, noroi și excremente de porc, mama micuțului nu putea nici măcar să vorbească din cauza stării de șoc în care se afla. Medicii au fost nevoiți să-i aplice copilului tehnici de resuscitare timp de 30 de minute înainte de a-l transfera la spitalul Tor Vergata din Roma întâi, apoi la Bambino Gesù, scrie Il Messaggero.

Tatăl copilului, traumatizat puternic și el în urma celor întâmplate, cu greu a reușit să le povestească anchetatorilor cum s-au desfășurat lucrurile, cel puțin până a intervenit el și soția sa. „Am auzit țipete. Am fugit și am reușit să-l scoatem pe fiul nostru de acolo”, a spus tatăl micuțului.

Adrian R., în vârstă de 50 de ani, bărbatul român care se afla lângă copil în acel moment, însă nu a mai putut fi salvat, iar trupul său a rămas acolo, neînsuflețit, acoperit de noroi și de excrementele porcilor. Pentru a-l identifica, investigatorii au fost nevoiți să verifice documentele pe care conaționalul nostru le avea în buzunar și să ceară ajutorul persoanelor din zonă care-l cunoșteau, deoarece trupul său a fost practic masacrat de mușcăturile scroafei încât nu mai putea fi recunoscut, mai scrie sursa citată.

Procurorul care se ocupă de caz, Carla Canaia, momentan nu a pus sub anchetă nicio persoană, urmând să decidă în cursul zilei de luni, 7 octombrie 2019, ce măsuri să ia împotriva proprietarilor crescătoriei de porci, care sunt totodată și părinții copilului rănit. Cert este că acea crescătorie nu avea autorizație de funcționare, era abuzivă și probabil va fi demolată. Urmează să fie verificată, de asemenea și destinația cărnii provenite din porcii crescuți acolo, dacă urma să fie vândută în altă parte sau membrii familiei se ocupau doar de creșterea porcilor și carnea urma să fie consumată de ei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Carabinierii la locul unde a avut loc tragedia. Sursa foto: Il Messaggero

Persoanele care locuiesc în zonă spun că Adrian R. muncea de fapt acolo, fără forme legale și nu se afla doar în vizită, așa cum se specifică în presa italiană. O informație neconfirmată momentan de autorități, dar la care așteptăm răspuns cu toții.

Trupul neînsuflețit al lui Adrian preluat de medicul legal. Sursa foto: Il Messaggero

Între timp, micuțul de numai 2 anișori se zbate în continuare între viață și moarte pe patul de spital după ce a suferit răni grave la față și la gât, fiind supus și unei operații după transferul la spitalul Bambino Gesù. Medicii se mențin în continuare rezervați asupra șanselor sale de supraviețuire:

„Copilul în aceste momente se află sub sedare și respiră cu ajutorul unui sistem de ventilație mecanic. Are leziuni traumatice multiple, în special la nivelul feței și al gâtului. În cursul nopții a fost stabilizat și supus unei operații chirurgicale”, se arată într-un comunicat trimis de conducerea spitalului.

Citește și:

Distribuie acest articol