Coșmarul unei românce din Italia, soțul a încercat să o sufoce cu perna și a terorizat-o ani la rând

Un proces tensionat se desfășoară în prezent în orașul italian Ancona, provincia cu același nume din regiunea Marche, în cadrul căruia un bărbat român de 30 de ani a fost acuzat de violență domestică.

Cazul, scrie cotidianul digital Ancona Today, a scos la iveală o poveste groaznică despre căsnicia a doi tineri români stabiliți în Italia.

Mărturiile șocante au fost prezentate în fața instanței de judecată, unde victima și mama acesteia au relatat ani întregi de coșmar.

În relatarea mamei, căsnicia fiicei sale, în vârstă de 30 de ani, a fost un teren de abuzuri și suferință care ar fi început chiar și înainte de a se căsători.

Conform declarațiilor acesteia, încă din ziua de dinaintea nunții bărbatul și-ar fi manifestat violenta față de viitoarea soție.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Mai mult, există acuzații cu privire la un episod oribil în care bărbatul a încercat să o sufoce pe tânăra femeie cu o pernă, fiind însă oprit de mama acesteia, care locuia cu ei la acel moment.

Mama victimei a depus mărturie în fața judecătoarei Francesca Grassi și a precizat că nu a fost niciodată de acord cu această căsătorie, încercând să o avertizeze pe fiica sa.

A menționat, de asemenea, că fiica sa i-a povestit în mod regulat despre abuzurile la care era supusă, bărbatul umilind-o și cu vorbe de genul „ești urâtă, ești o nulitate”.

Abuzurile la care face referire acuzarea s-ar fi petrecut în perioada 2019-2021, în timp ce căsnicia însăși datează din 2012.

Un episod tulburător relatat în tribunal descrie o zi în care mama și fiica au ieșit împreună pentru că cea dintâi dorea să caute un loc de muncă.

„Am fost plecate doar jumătate de oră și, când ne-am întors acasă, el a început să ne insulte, spunând că am fost la bărbați și că suntem niște nimicuri”.

Într-o altă seară, după ce a auzit țipete, mama a intervenit și l-a văzut pe ginere punând o pernă pe fața fiicei sale.

Deși el a susținut că se jucau doar, fiica era terorizată și i-a mărturisit mamei că el a încercat să o ucidă.

Primul denunț a avut loc în martie 2021 și a fost făcut de mama victimei, care a contactat carabinierii după ce, în timpul unei convorbiri telefonice cu fiica sa, aceasta a fost întreruptă brusc și nu a mai putut fi contactată timp de două zile.

„El îi luase telefonul”, a declarat mama. Ulterior, și fiica a depus o plângere.

- Continuarea după publicitate -

În cadrul procesului a depus mărturie și un carabinier, care a declarat că nu a observat vânătăi pe corpul tinerei femei.

Angajatorul tinerei românce, în schimb, a observat vânătăi pe unul dintre brațele sale și a îndrumat-o către un centru pentru victimele violenței.

Apărarea bărbatului acuzat este asigurată de avocata Angelica Popoviciu, mai precizează sursa citată.

Următoarea ședință de judecată a fost programată pentru data de 14 decembrie, când urmează să fie audiat inculpatul.

telefono-rosa

- Continuarea după publicitate -