Concubinul Mihaelei, tânăra română ucisă de el: „Vorbeam de relația noastră, apoi nu-mi mai amintesc nimic””

„Nu știu de ce și cum am ajuns să fac un asemenea gest. Țin minte că luam prânzul și am început să discutăm despre relația noastră sentimentală. Apoi nu mai țin minte nimic, am un gol.”

Este mărturia pe care Cristian Daravoinea, 36 de ani, a dat-o în fața judecătorului pentru anchete preliminarii în dimineața zilei de vineri, 11 octombrie 2019, scrie Il Messaggero. Bărbatul este acuzat că în cursul zilei de miercuri, 9 octombrie, și-a ucis concubina, o femeie română de 32 de ani pe nume Mihaela Rouă, lovind-o de două ori cu un cuțit de bucătărie: o dată la gât și o dată în torace. Cei doi locuiau într-un apartament de pe viale Europa, în localitatea italiană Nereto, provincia Teramo.

Mihaela Rouă, 32 de ani

Explicațiile date în fața judecătorului pentru anchete preliminare s-au limitat la un șir lung de „nu știu” și „nu-mi aduc aminte”. Avocatul lui Daravoinea în schimb a declarat că acuzatul a negat că gelozia ar fi stat la baza problemelor pe care le avea cuplul român.

„După 17 ani de conviețuire, relația noastră s-a răcit. Ea mă acuza că îi ofeream mai puțină atenție de când ne-am mutat în noua casă. De fapt, criza (relației – n.r.) începuse recent, cam de prin aprilie. Atunci am decis de comun acord să ne separăm. Din moment ce aveam o fiică de 6 ani, o casă pe care tocmai o cumpărasem și o rată de plătit, se discuta despre cum să ne punem de acord. Certurile noastre erau tot mai frecvente. La început aveam intenția chiar să vindem casa. Apoi ni s-a explicat (de la bancă – n.r.) că trebuie să așteptăm cel puțin doi ani. Nu reușeam să găsim o soluție care să fie bună pentru amândoi. Din acea blestemată zi de miercuri nu-mi aduc aminte nimic, nici măcar ce mâncam”, a mărturisit Cristian Daravoinea.

Cristian Daravoinea și Mihaela Rouă

Bărbatul și-a recunoscut crima încă de la început, în urma interogatoriilor din timpul nopții de miercuri spre joi, 10 octombrie. Acesta dispăruse imediat după ce a ucis-o pe Mihaela și a fost găsit de forțele de ordine sângerând în mașina sa, la Tortoreto Lido (Teramo), într-o parcare a unui hotel. Din primele relatări reiese că Daravoinea ar fi încercat să se sinucidă după ce și-a ucis concubina, dar rănile pe care și le-a provocat cu același cuțit de bucătărie nu erau destul de adânci și nu au atins niciun organ vital.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cristian Daravoinea lucra ca șofer la o firmă de transport. El și Mihaela aveau împreună o fetiță de 6 ani care acum este nevoită să crească fără ambii părinți. Anchetatorii spun că bărbatul român nu a fost denunțat niciodată pentru violență de către soția sa, iar autoritățile le invită pe toate femeile care simt că sunt în pericol sau trec prin situații de violență domestică să denunțe imediat orice gest de agresiune.

„Important este să denunțe și unde nu este un denunț, cine are la cunoștință fapte care pot duce la acest tip de situații este rugat să se intereseze și să nu întoarcă spatele”, transmit anchetatorii.

Sunteți victimă sau martor la scene de violență domestică?

Vă reamintim datele de contact ale instituțiilor din Italia la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri de violență și/sau exploatare a femeilor, înainte ca acestea să se transforme în tragedie, fie că sunteți victimă sau sunteți doar martor

  • Telefono Rosa – 06 3751 8282;
  • Dipartimento per le Pari Opportunità (Guvernul Italiei) – Telefon: 1522;
  • Carabinieri: telefon 112;
  • sau vă adresați la cea mai apropiată unitate de carabinieri/poliție din localitatea dumneavoastră.

Te-ar mai putea interesa și: