Europarlamentar român afirmă că și în Germania sunt români afectați de fenomenul sclaviei moderne

Potrivit unei corespondențe trimise de Sorin Popescu către Agerpres, europarlamentarul român Cătălin Ivan a declarat marți, 11 iulie 2017, că problema sclaviei moderne care afectează unii dintre românii din străinătate este prezentă și în Germania.

Europarlamentarul a ajuns la această concluzie după ce a intrat în contact cu diferiți membrii ai comunității românești din Germania, precizează sursa citată.

Sursa foto: Agerpres.ro

„Sincer să vă spun, ce discutam noi că se întâmplă în Spania, în Italia, în alte zone, se întâmplă exact la fel în Germania. Cu alte cuvinte, nu-s nemții altfel decât italienii sau spaniolii. S-au amestecat. Vorba unui neamț de aici din parlament: nici noi (nemții n.r.) nu mai suntem ce eram”, a declarat Ivan în cursul unei noi conferințe din cadrul proiectului „România demnă în Europa” care a avut loc la Bruxelles.

Probleme cu contractele de muncă nerespectate și cu sclavagismul modern se întâlnesc și în Germania, potrivit europarlamentarului român. Acesta afirmă că și acolo sunt încălcate drepturile muncitorilor români, nu doar în țări precum Spania sau Italia.

Sursa: Agerpres

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Citește și: