O femeie de origine română din Italia are noi informații în cazul Denise Pipitone: „Cred că am întâlnit-o la Paris”

Mariana Trotta, o tânără născută în România și adoptată de mică în Italia, a declarat recent la emisiunea Chi L’ha Visto, de pe RAI 3, că are informații privind cazul fetiței Denise Pipitone, dispărută în anul 2004 la Mazara del Vallo, la vârsta de numai 4 anișori. „Am întâlnit-o pe femeia de origine romă din videoclipul înregistrat la Milano, în care apare împreună cu Denise.”

Denise Pipitone a dispărut la 1 septembrie 2004, în timp ce se juca în fața casei bunicilor materni. Mama sa, Piera Maggio, a dus o luptă constantă în toți acești ani pentru a-și găsi fetița. O semnalare a venit de la Milano, în octombrie 2004, unde un agent de pază pe nume Felice Grieco a înregistrat cu telefonul un video în care se putea vedea o fetiță care semăna foarte tare cu Denise. Fetița era însoțită de o femeie romă pe care la un moment dat a întrebat-o: „Unde mă duci?”

Mariana Trotta s-a născut în România, într-o familie de romi, dar a fost adoptată și locuiește în Italia, în regiunea Campania, de când era o copilă. Nu a urmărit de-a lungul anilor cazul fetiței dispărute, dar mediatizarea din ultimul timp i-a atras atenția și, după ce a văzut la televizor videoclipul înregistrat la Milano, a declarat autorităților: „Sunt de origine romă și am fost adoptată în Italia, iar acum 3 ani aveam o dorință puternică de a-mi cunoaște familia biologică. În 2018, cu ajutorul asistenților sociali și al rețelelor de socializare, am reușit să-mi găsesc părinții care mi-au dat viață și am mers să-i întâlnesc la Paris. Acolo, într-o tabără de romi, am văzut-o pe femeia din videoclipul respectiv. Avea cu ea o fată care mi-a mărturisit că nu-și cunoaște familia adevărată”.

Mariana a povestit că la Paris a petrecut o săptămână cu familia sa de origine. Și-a întâlnit mama și sora la început într-un hotel, apoi a mers cu ele într-o tabără de romi. Acolo a văzut-o pe femeia pe care a recunoscut-o ulterior în videoclip: „Se numea Florina și era o persoană importantă în tabăra respectivă. Dimineața toți plecau la cerșit, numai ea rămânea și gătea pentru toată lumea, era ca un punct de referință. Cunoștea un pic și limba italiană.”

Apoi Mariana a vorbit de fata Florinei: „Se numea Antonia, nu știa ce vârstă are, dar eu cred că avea 17, 18 ani. Era foarte traumatizată, vorbea foarte puțin limba franceză, puțin italiana, vorbea sinti, dar în realitate nu vorbea aproape niciodată, se făcea înțeleasă prin gesturi. Arăta tare rău, îmi amintesc că nu avea dinți, iar mâinile îi tremurau. Îmi amintesc că era foarte bine păzită și că nu i se permitea niciodată să iasă din tabăra de romi”. Un detaliu important oferă speranța că s-ar putea trata de Denise Pipitone. „Odată, când eu și fata am rămas singure, mi-a spus că nu știe nimic despre familia ei biologică și nu-și cunoaște adevărata identitate. M-a impresionat, pentru că și eu am trăit aceeași situație.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Mariana a mai spus că Antonia nu are contacte telefonice, dar are mai multe profiluri de Facebook, aproximativ 13, cu nume de familie diferite. Ea a precizat că i-a trimis cerere de prietenie și a încercat să o contacteze, dar nu a primit niciodată un răspuns. A aflat de la sora ei că Antonia ar fi acum în România, unde a plecat împreună cu un băiat de care între timp s-ar fi despărțit.

Florina, Denise Pipitone și Mariana Trotta

Ipoteza că Denise Pipitone a fost luată cu forța din fața casei de persoane de etnie romă a prezentat cea mai mare credibilitate pentru familia micuței, însă autoritățile nu au reușit să ajungă la niciun rezultat până în prezent. După 17 ani de la dispariție, despre Denise Pipitone nu se știe nimic concret. Recent, o altă tânără de origine română a fost subiectul unei investigații în acest caz. Despre ea puteți citi în următoarele articole:

Distribuie acest articol