Furtuni și grindină în nordul Italiei. Vremea rea va afecta și centrul peninsulei

Furtuni violente au avut loc în nordul Italiei, în zona Milano-Brianza, în această dimineață de vineri, 24 iulie, iar meteorologii avertizează că sâmbătă va fi afectat și centrul Peninsulei.

O furtună puternică a lovit orașul Milano, cu vânt și ploaie abundentă care a făcut ca râul Seveso să-și iasă din matcă și să inunde anumite zone din nordul orașului. „A fost activat sistemul de protecție civilă pentru râuri și pasaje subterane”, a scris pe Facebook Marco Granelli, consilier la primăria orașului Milano.

- Continuarea după publicitate -

Și râul Lambro a ieșit din matcă, iar vântul puternic a rupt ramuri și dezrădăcinat copaci care au distrus mai multe autoturisme parcate în zona Città Studi.

În mai multe zone ale orașului traficul a fost suspendat din cauza pasajelor inundate și a drumurilor blocate. Situații de acest gen s-au produs în special în zona de nord, între Sesto San Giovanni și Cinisello Balsamo.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Tot în această dimineață o furtună violentă cu grindină a lovit teritoriul localității Cusano Milanino din Lombardia unde bucăți de gheață mari cât mingile de ping-pong au căzut provocând pagube mașinilor parcate pe stradă.

Foto: profilul Facebook, Nora Santoro