O nouă înșelăciune în dauna românilor din Italia: „Dacă îmi plătești 50 de euro te fac să apari la televizor”

Românii din Italia sunt supuși, conform unor dezvăluiri ale unor persoane din mass-media, unei noi înșelăciuni. Aspiranții artiști, cei cu oarecare talent muzical sau de altă natură, sunt invitați de anumite persoane a căror identitate nu ne este confirmată încă dar care se pare a fi tot de naționalitate română, să le plătească suma de 50 de euro în schimbul facilitării apariției în cadrul unor programe de pe posturile de televiziune cele mai importante din Italia: RAI, Mediaset și Sky.

Înșelăciunea a fost scoasă la iveală de jurnaliștii de la Romit TV, post de televiziune italo-român cu sediul la Roma, care susțin că astfel de apariții nu impun nicio plată din partea participantului, dimpotrivă, acesta trebuie remunerat pentru prestația sa de către producătorul televiziv.

„Este cineva din Montalto di Castro (Viterbo – Lazio, n.r.) care scrie pe internet și se adresează românilor care își doresc o apariție pe marile canale de televiziune italiene, că le poate favoriza o participare la anumite programe televizive de pe canalul 50 (Sky), dar și pe Mediaset, în schimbul a 50 de euro.”, informează într-un videoclip postat pe Facebook, Emanuele Latagliata, de la Romit TV.

„Eu vreau să transmit tuturor”, continuă Latagliata, „că atunci când  participi la Mediaset, Rai sau Sky, nu trebuie să plătești nimic, mai ales dacă primești invitație de participare. Nu plătiți nimic acestor persoane, atenție și ție, cel care spui lucrurile astea, azi spun doar că ești din Montalto di Castro, dacă ai să continui cu înșelăciunea asta și aflu acest lucru, mâine îți dau în vileag și numele.”, concluzionează jurnalistul italian.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI
„Oferta” persoanei care încearcă să tragă foloase de pe urma artiștilor aspiranți