Italia: Un copil român rănit de o petardă, medicii i-au amputat mâna. Răniți ușor și alți doi adolescenți români

Nici acest Revelion nu a trecut fără ca cineva să fie rănit de petarde, iar victimele sunt ca de obicei adolescenți. Un băiat român în vârstă de numai 13 ani a fost rănit în seara de Revelion de o petardă găsită pe stradă, iar medicii au fost nevoiți să-i amputeze o mână, relatează La Repubblica.

O petardă care nu explodase încă și pe care trei adolescenți români, cu vârste între 15 și 13 ani, au găsit-o pe stradă a provocat răni grave unuia dintre ei și i-a rănit ușor și pe ceilalți doi, transmite sursa citată. Tinerii noștri conaționali se aflau în jurul orei 20:30 de marți, 31 decembrie 2019, pe via Capuana din localitatea Quarto Oggiaro, provincia Milano, când au găsit petarda și au decis să o aprindă. Petarda însă a explodat în mâna adolescentului de 13 ani care a aprins-o, iar deflagrația i-a provocat răni atât de grave la mâna dreaptă încât, odată transportat la spitalul Niguarda din Milano, medicii s-au văzut constrânși să i-o amputeze.

Au fost răniți de asemenea și ceilalți doi tineri care se aflau cu el, cel de 15 ani suferind o traumă la față și arsuri la un ochi, iar celălalt băiat de 13 ani a suferit arsuri ușoare la nivelul frunții.

Anul trecut, chiar în ziua de Anul Nou, un alt adolescent român, de numai 15 ani, și-a pierdut un braț în condiții asemănătoare după ce a aprins o petardă care i-a explodat în mână. Medicii au fost nevoiți să-i amputeze brațu și în acel caz. Tânărul este rezident în localitatea Naro, provincia Agrigento.

@rotalianul