Italia: Credea că soția a rămas gravidă și a bătut-o ca să-i provoace un avort. Bărbat arestat pentru violență domestică

Un bărbat în vârstă de 32 de ani, de naționalitate străină, a fost arestat recent în localitatea Torricella Sicura din provincia italiană Teramo, în regiunea Abruzzo, acuzat fiind de violență domestică și vătămare corporală agravată.

Ancheta desfășurată de carabinieri, sub coordonarea Parchetului, a stabilit că bărbatul a avut un comportament violent față de soția sa, de asemenea de origine străină și în vârstă de 29 de ani, în prezența celor trei copii ai lor, toți minori.

Conform ziarului italian Il Centro, bărbatul de 32 de ani a lovit-o pe femeie, i-a interzis să muncească, i-a refuzat accesul la bani și a monitorizat-o constant, inclusiv controlându-i apelurile telefonice și amenințând-o cu moartea.

De asemenea, el îi impunea chiar și tipul de îmbrăcăminte pe care să îl poarte, toate aceste comportamente având ca scop principal izolarea și sechestrarea femeii.

Violențele au atins punctul culminant la data de 12 octombrie 2023, când individul, crezând că soția sa este din nou însărcinată, a lovit-o cu pumnii și palme, provocându-i răni grave la cap și pe corp.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Prin aceste violențe, spun anchetatorii, bărbatul voia să-i provoace un avort soției sale.

Victima a găsit curajul în cele din urmă să ceară ajutorul carabinierilor din Torricella Sicura și le-a relatat întreaga sa experiență traumatizantă.

Procedura de anchetă urmată a fost de urgență, în legătură cu infracțiunile de violență prevăzute de Codul Roșu, o normă legislativă din Italia menite să protejeze victimele violenței în familie.