Italia: Descoperit un corp fără viață care se presupune a fi Cătălin Iszlai, băiatul român dispărut din Gambolò

Relatam în luna mai a acestui an despre cazul unui tânăr român de 21 de ani, Iszlai Antonio Cătălin, care muncea în Italia și care era dat dispărut de familie. Se pare că băiatul a fost găsit mort, în stare avansată de descompunere, în apropierea localității Gambolò, în provincia Pavia, Lombardia.

Cătălin era dispărut din localitatea Gambolò și era originar din Turda, județul Cluj. Avea 21 de ani iar în noaptea de sâmbătă spre duminică, 27 mai 2018, a ieșit din casa unde locuia, de pe via Giovanni Paolo II din Gambolò și de atunci nu se mai știa nimic de el.

S-au făcut apeluri disperate pentru găsirea lui, autoritățile italiene s-au mobilizat în căutarea sa, s-au postat zeci de mesaje pe rețelele de socializare, toate în speranța că va fi găsit în viață. Dar, din nefericire, tânărul a fost găsit decedat, iar după primele declarații ale autorităților pare că Antonio Cătălin Iszlai s-a sinucis.

Cătălin Iszlai, dispărut din Italia, la sfârșitul lunii mai, 2018

Tatăl său, aflat în România, ne-a declarat telefonic: „Nu știu cum l-au găsit, unii spun că s-a spânzurat, alții că l-au găsit în apă, înecat, în stare de descompunere. Mâine dimineață am bilet să vin în Italia, să îl identific și apoi vă voi spune. I-au găsit actele cu el, în buzunar, ei spun că este Cătălin, dar eu sper să nu fie el.”

Imediat după dispariție, câinii folosiți în căutarea băiatului au reușit să identifice urmele sale în localitatea Stradella, în apropierea căii navigabile care leagă satul de centrul orașului Gambolò.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cercetările au fost concentrate în acest teritoriu, a fost necesară și intervenția scafandrilor pentru a se verifica interiorul canalului. Unele videocamere au surprins prezența lui Cătălin în această zonă, conform celor relatate de La Provincia Pavese.