Italia: Marian Bratu se stinge din viață după 8 luni de chin, a fost victima unui accident de muncă la oțelăriile din padova

Se lupta cu moartea pe patul de spital de mai bine de 8 luni, mai exact din data de 13 mai 2018, când, împreună cu un alt muncitor din Republica Moldova și doi muncitori italieni, au fost stropiți cu oțel topit în urma unui grav accident de muncă de la oțelăriile „Acciaierie Venete”.

Marian Bratu, 44 de ani – stânga – și Sergiu Todiță, 40 de ani – dreapta – victimele accidentului de la oțelăriile din Padova

Marian Bratu, în vârstă de 44 de ani, născut în România dar domiciliat în localitatea italiană Cadoneghe (provincia Padova), s-a stins din viață în după-amiaza zilei de ieri, 26 decembrie 2018, în secția de Reanimare a spitalului din Padova. Marian este a doua victimă a acestui grav accident muncă, în seara zilei de 5 iunie 2018 pierzându-și viața și muncitorul moldovean, Sergiu Todiță, în vârstă de 40 de ani.

Conaționalul nostru se afla de peste 8 luni de zile la Reanimare, în comă indusă și se pare că până în ziua de Crăciun răspundea la stimulii externi, dar în acea zi starea sa de sănătate s-a înrăutățit, iar medicii au înțeles atunci că nu se mai poate face nimic pentru a-i salva viața, relatează ziarul Il Mattino.

Procuratura a trecut la acuzația de dublu omor din culpă și provocarea de răni din culpă agravate, în dosarul acestui caz, precum și violarea mai multor norme de siguranță în câmpul muncii, acuzații pentru care va fi trasă la răspundere conducerea oțelăriei.

„Procuratura a decis că nu se va face autopsia, cum s-a întâmplat pentru colegul său, Todiță. Familia, care trăiește momente de durere imensă, a decis ca funeraliile să fie făcute în mod retras”, a declarat Ernesto De Toni, avocatul familiei Bratu.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pe același subiect:

@rotalianul