Italia: Numărul maxim de persoane permis în mașina personală și amenzile aplicate în caz de nerespectare a normelor

Guvernul italian a impus de la începutul pandemiei de COVID-19 mai multe norme de siguranță pentru a preveni răspândirea virusului, iar printre acestea se regăsește și cea a unui număr maxim de persoane permis în mașina personală.

Regula, de fapt, este aceeași care se aplică și în transportul în comun și depinde de câte rânduri cu locuri disponibile are fiecare autovehicul în parte. De precizat, însă, că se vorbește doar de persoane care nu locuiesc în aceeași casă, în cazul persoanelor care împart aceeași locuință nefiind necesară aplicarea acestei norme.

Conform informațiilor publicate pe site-ul oficial al guvernului italian, pe scaunele din față ale mașinii este permisă doar prezența șoferului, în timp ce scaunul pasagerului trebuie să rămână liber. Pe scaunele din spate, în schimb, este permis un număr maxim de 2 persoane pentru fiecare rând de scaune.

Astfel, în autoturismele cu 5 locuri este permis un număr maxim de 3 persoane, dacă acestea nu locuiesc în aceeași casă, iar în autoturismele cu 7 locuri pot circula maxim 5 persoane. De asemenea, este obligatorie purtarea măștii de protecție, asta tot în condițiile în care este vorba despre persoane care nu locuiesc împreună.

Nerespectarea acestor măsuri de protecție este evaluată, după caz, de forțele de ordine autorizate să efectueze verificări în acest sens și pot fi aplicate amenzi între 400 de euro și 1 000 de euro pentru fiecare persoană din mașină.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Te-ar mai putea interesa:

Distribuie acest articol