Italia: Pensionar italian dat în judecată de menajera româncă pentru hărțuire sexuală

Un bărbat italian în vârstă de 70 de ani din Foligno (provincia Perugia) este acuzat de fosta sa menajeră, o femeie română de 43 de ani, că a încercat să o constrângă să întrețină raporturi sexuale cu el, o amenința și o jignea în diferite moduri.

„Ești o curvă; întoarce-te în țara ta; hoațo; eu te omor; te distrug; cu mine nu scapi vie”, erau doar câteva dintre amenințările pe care conaționala noastră susține că angajatorul său, cu inițialele M.C., i le-a adresat. Româncă a fost angajată cu contract în regulă, la ore, în anul 2010 de bărbatul italian, după ce acesta s-a despărțit de soția sa.

- Continuarea după publicitate -

Potrivit ziarului Corriere dell’Umbria, femeia l-a denunțat pe pensionar la carabinieri abia când acesta a concediat-o, după șapte ani, în luna decembrie 2017. Menajera româncă le-a spus anchetatorilor că pensionarul i-a făcut viața un calvar cât timp a lucrat pentru el, hărțuind-o, amenințând-o și insultând-o în toate modurile posibile.

„Prin fapte directe fără echivoc, pentru a o constrânge pe sărmana femeie să întrețină raporturi sexuale cu el, abuzând de autoritatea sa derivată din poziția angajatorului”, a transmis procurorul care se ocupă de caz, referitor la hărțuirea sexuală la care era supusă conaționala noastră.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Bărbatul a aruncat spre femeia străină cuțite, farfurii, oale și mături, lovind-o la un genunchi, unde i-a provocat o rană urâtă care a fost raportată apoi de la secția Urgențe a spitalului San Giovanni Battista. Bărbatul a declarat de mai multe ori, în timpul crizelor sale de nervi, că ar fi fost dispus să înceteze cu acest comportament doar dacă ea ar fi acceptat să întrețină raporturi (sexuale – n.r.) cu el”, mai scrie procurorul în documentele trimise judecătorului pentru anchete preliminarii.

În urma analizării dovezilor depuse de Procuratură la Tribunalul din Spoleto, pe a cărei rază de competență se află și localitatea Foligno, judecătorul a decis să-l trimită la proces pe bătrânul italian, care va fi apărat de avocatul Francesco Borscia. Procesul a început zilele trecute cu audierea mai multor martori, primii invitați să depună mărturie fiind vecinii pensionarului acuzat.

Avocatul lui M.C. a ținut să precizeze că femeia era angajată cu acte în regulă și niciodată nu s-a întârziat cu plata salariului. Totodată, în apărarea pe care încearcă să o construiască pentru clientul său, Borscia susține că de fapt „era ea (menajera româncă – n.r.) cea care îi făcea avansuri cu insistență”. În plus, se vorbește și despre o plată compensatorie la concediere pe care femeia a cerut-o de la fostul angajat, deși nu se specifică dacă este vorba de dreptul la TFR (Trattamento Fine Rapporto) sau pur și simplu bani pretinși de menajera româncă.