Italia: O româncă a murit la câteva ore după un control la Urgențe în urma căruia a fost trimisă acasă

O femeie română în vârstă de 56 de ani a murit în cursul nopții de joi spre vineri, 6 decembrie 2019, după ce a suferit un infarct. Decesul femeii a survenit la numai câteva ore după ce conaționala noastră a mers la secția Urgențe a spitalului Jazzolino din Vibo Valentia (Calabria) acuzând dureri, iar doctorii au trimis-o acasă sfătuind-o să se adreseze medicului de familie.

Femeia română a ajuns la Urgențe în seara zilei de joi din cauza unor dureri puternice, scrie ziarul Gazzetta del Sud, iar medicii au supus-o la un control de rutină, apoi i-au administrat un medicament analgezic. Imediat după aceea, femeia a fost trimisă acasă și a fost sfătuită să contacteze medicul ei de familie a doua zi.

La numai câteva ore după vizita la Urgențe însă conaționala noastră a suferit un infarct și a murit. Un deces care probabil putea fi evitat dacă medicii ar fi acordat mai multă atenție durerilor cu care se confrunta femeia. Din acest motiv, familia româncei a depus un denunț la carabinieri împotriva spitalul Jazzolino, iar procuratura din Vibo Valentia a deschis o anchetă pentru a descoperi dacă medicul care s-a ocupat de femeia română de 56 de ani trebuie tras la răspundere.

Acest deces vine la numai câteva săptămâni după ce o altă femeie română, Mariana Șerban, în vârstă de 42 de ani, a ajuns în comă după ce a mers la secția Urgențe a spitalului Romano di Lombardia acuzând dureri în piept. La fel ca în cazul româncei din Vibo Valentia, medicii i-au prescris Marianei o terapie cu analgezice și au trimis-o acasă, dar la jumătate de oră după aceea femeia a suferit un atac de cord și a intrat în comă, aflându-se în această stare și în prezent.

Citește și:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI