Italia: Româncă pozitivă la COVID-19 și obligată să stea în carantină, găsită de carabinieri în parcarea unui supermarket

Carabinierii din localitatea italiană Stimigliano, provincia Rieti, au denunțat o femeie română pe care au găsit-o în parcarea unui supermarket, în ciuda faptului că era infectată cu COVID-19 și era obligată să stea în carantină la domiciliu.

Potrivit ziarului Il Messaggero, o patrulă a carabinierilor, care se afla într-un control de rutină în parcarea supermarketului, a observat că într-una dintre mașinile parcate acolo se afla o femeie care avea un comportament suspect și încerca să se ascundă de militari. În încercarea de a-i înțelege comportamentul, carabinierii au abordat-o pe femeie și i-au cerut să le explice motivul pentru care se comporta astfel, precum și să prezinte un document de identitate.

Femeia nu a reușit să le dea forțelor de ordine o explicație plauzibilă, dar militarii au înțeles perfect între timp de ce aceasta încerca să se ascundă de ei, după ce au introdus datele sale personale în baza de date și au aflat că este pozitivă la COVID-19 și că era obligată să stea în carantină. Carabinierii au identificat-o pe femeie ca fiind B.R.A., în vârstă de 40 de ani și de cetățenie română, rezidentă în provincia Rieti.

În urma constatării încălcării carantinei, forțele de ordine au denunțat-o pe conaționala noastră pentru fapta sa, apoi au condus-o la domiciliul său pentru a-și continua carantina. Potrivit site-ului oficial al Ministerului Sănătății din Italia, „încălcarea intenționată a interdicției absolute din partea persoanelor supuse carantinei de a părăsi domiciliul pentru că au fost diagnosticate pozitiv pentru virus se pedepsește cu pedeapsa menționată la articolul 452, primul paragraf, nr. 2, din Codul Penal (închisoare de la 1 la 5 ani).”

Te-ar mai putea interesa:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI