O italiancă la București: În sfârșit am casa mea în România, mă stabilesc definitiv în această țară

Italia găzduieşte cea mai mare comunitate de români din diaspora, dar în timp ce mulți conaționali au ales să își facă un rost în această țară, există italieni care aleg să se mute în România. Este şi cazul Dariei Barcheri, din Padova, care trăieşte de cinci ani la Bucureşti şi consideră că aceasta este cea mai bună alegere pe care a făcut-o până în prezent. Daria lucrează ca ghid turistic, este profesoară de limba română pentru străini şi de limba italiană pentru români, cunoaşte istoria, tradiţiile românești şi le promovează în rândul turiştilor.

Daria Barcheri cu un grup de turiști la Castelul Peleș. Foto: profilul Facebook

Recent, pe profilul ei Facebook, Daria Barcheri ne anunța cu entuziasm și simpatie, că a ales să rămână definitiv în România și să se stabilească în capitală, unde tocmai și-a achiziționat o locuință:

«În sfârșit am casa mea în România! Mulțumesc tuturor românilor pe care i-am cunoscut de când am ajuns în această țară minunată. Careva mi-a dat de lucru, altul m-a ajutat să mă integrez, care m-a încurajat și a crezut foarte mult în mine, chiar mai mult decât mine însămi! Din acest motiv, pentru că am fost primită cu drag de acest popor minunat, am decis să rămân și să mă stabilesc definitiv la București. Fără voi, românii, fără afecțiunea, simpatia, veselia și solidaritatea voastră, nu aș fi vrut niciodată să fac un asemenea pas.

Oricum, după 5 ani de când locuiesc în România, micul dejun este sărat, cafea este turcească, mă hrănesc cu ciorbe și mămăliguță, citesc romane, reviste și ziare doar în limba română și sunt fericită și uimită cât de bine mă simt pe aceste meleaguri.

De când sunt aici, nu au lipsit dificultățile, dar dacă cineva mi-a pus „bastoane între roți”, de cealaltă parte s-a găsit imediat o persoană gata să lupte pentru mine și cu mine, gata să mă sprijine și să mă încurajeze să-mi continui drumul. În concluzie, astăzi, lăsați-mă să sărbătoresc cu o bere excelentă românească, pentru că este cazul. Ooooolllllèèèè!!»

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Despre Daria Barcheri mai puteți citi:

@rotalianul