Italienii, despre fetița de etnie romă: „Nu trebuia să o împuște dar nu-i mai putem suporta, romii trebuie să plece!”

Cerasela, fetița româncă de etnie rom împușcată la Roma cu un pistol cu aer comprimat, riscă să rămână paralizată pe viață. Se află încă internată la spitalul Bambino Gesù după ce a fost operată în urma unei împușcături care a lovit-o în apropierea coloanei vertebrale. Între timp, în blocul unde locuiește bărbatul italian în vârstă de 59 de ani care a tras cu arma, mânia și furia iau amploare. Dar nu împotriva agresorului ci a Ceraselei, a părinților ei și a celorlalți romi din zonă: „Nu-i mai putem suporta! Copiii noștri nici în parc nu se mai pot juca, îi vrem plecați de aici!”, spun locatarii din cartierul Centocelle al capitalei italiane.

Apoi, conform cotidianului La Stampa, cetățenii italieni susțin că nu sunt de acord și condamnă actul care a avut loc dar cer cu fermitate ca romii să plece cât mai repede din cartierul lor: „S-a greșit trăgând asupra lor și împușcând fetița dar acum să plece!”

Marco Arezio, în vârstă de 59 de ani, un fost angajat al Senatului italian a recunoscut că a tras cu un pistol de aer comprimat de pe balconul casei sale dar susține că a lovit din greșeală fetița de un 1 an și 3 luni care se afla în brațe la mama sa. Puțin a lipsit ca italianul să o ucidă pe Cerasela, copila a fost salvată de medicii de la „Bambino Gesù” după o lungă operație.

„Făceam niște probe cu arma, am tras în aer și am lovit din greșeală acea familie”, a declarat italianul în timpul anchetei, dar anchetatorii investighează pentru a verifica dacă în spatele gestului său se ascunde un motiv de ură rasială.

Bărbatului italian i-au fost confiscate două arme, o carabină și un pistol cu aer comprimat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Vina politicii care îndeamnă la rasism și ură”

Procuratura Romei a deschis un dosar pentru leziuni foarte grave împotriva italianului Marco Arezio.

O scrisoare deschisă semnată de 17 asociații de romi denunță climatul de ură creat de politicienii de extremă dreaptă și în special de cei care au acaparat Ministerul de Interne. Asociațiile de romi se referă atât la campania împotriva romilor cât și a victimelor din Marea Mediterană.

„Știm că acest val de ură, rasism și resentimente este alimentat de cei care se găsesc astăzi în guvernul italian și mai ales la conducerea Ministerului de Interne.”, se specifică în scrisoarea asociațiilor rome.

Pe același subiect: