Londra – numele atacatorului dezvăluit de autoritățile londoneze. Atacul terorist revendicat de Statul Islamic

Poliția Metropolitană din Londra a dat presei astăzi, 23 martie 2017, numele atacatorului terorist de pe Podul Westminster care a avut loc miercuri după-amiază, în jurul orei 14:40, atac care provocat 4 morți, incluzând atacatorul, și 29 de răniți în total, printre care și doi cetățeni români aflați ca turiști la Londra.

Conform ziarului britanic Mirror, atacatorul se numește Khalid Masood, în vârstă de 52 de ani, cetățean britanic născut în localitatea Kent, în sud-estul Angliei, dar care trăia de ceva timp în vestul Angliei.

Khalid Masood

Polițiștii au declarat că Masood nu era subiectul niciunei anchete în curs de desfășurare și nu existau informații despre intențiile sale de a organiza un atac terorist, deși acesta era cunoscut de forțele de ordine pentru atacuri armate, posesie de arme albe și tulburarea liniștii publice, fiind chiar și condamnat cu închisoare pentru aceste infracțiuni, relatează Mirror.co.uk.

Masood ar fi fost condamnat pentru prima dată în noiembrie 1983 pentru distrugere și ultima dată, în decembrie 2003, pentru posesie de arme albe.

Atacul din fața Palatului Westminster organizat de Khalid Masood a fost revendicat astăzi de către Statul Islamic, informează agenția de știri Amaq, afiliată organizației teroriste, citată de Reuters.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

“Autorul atacului de ieri din fața Parlamentului britanic de la Londra este un soldat al Statului Islamic, care a dus la capăt operațiunea ca răspuns la apelurile de a-i ataca pe cetățenii din țările din coaliție”, a relatat Amaq.

Citește și:

Distribuie acest articol