Mama atacatorului de la Londra, Khalid Masood, își cere public scuze faţă de victimele atentatului

Khalid Masood a lovit intenţionat cu un vehicul zeci de persoane, miercurea trecută, pe Podul Westminster din Londra, după care a intrat cu maşina în gardul Parlamentului britanic. Teroristul a înjunghiat un agent de poliţie, după care a fost împuşcat mortal de serviciile de securitate. Bilantul atentatului revendicat de reţeaua teroristă Stat Islamic este de cel puţin patru morţi şi 40 de răniţi.

Mama atacatorului a declarat că este „şocată, întristată şi împietrită” de acţiunile fiului său. Janet Ajao a spus că „a vărsat multe lacrimi pentru oamenii care au căzut victime acestui incident oribil”, informează BBC online citată de Mediafax.

Janet Ajao, care locuiește în Trelech in Carmarthenshire, a declarat:

Doresc să clarific totul, astfel încât să nu existe îndoieli. Nu susţin acţiunile sale şi nici nu sprijin credinţele pe care le avea care au dus la comiterea acestei atrocităţi. Doresc să le mulțumesc prietenilor mei, familiei şi comunităţii din tot sufletul şi toată inima pentru iubirea şi sprijinul pe care ni le-au acordat.”

Masood, în vârstă de 52 de ani, care s-a născut ca Adrian Elms dar ulterior a preluat numele tatălui său vitreg, Ajao, şi-a desfăşurat atacul în 82 de secunde.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Poliţiştii sunt de părere că acesta ar fi condus cu 76 de km/h în timp ce a traversat cu autoturismul podul Westminster.

Autorităţile britanice nu au găsit nicio dovadă că autorul atacului terorist de la Londra ar fi avut legături cu reţelele extremiste Stat Islamic sau Al-Qaida, a declarat un ofiţer din cadrul forţelor antiteroriste ale poliţiei, dar care a precizat că atacatorul era clar „interesat de jihad”.

In atentat au fost răniți și doi tineri români aflați într-o vizită turistică în capitala Angliei.

Despre ei și alte detalii în legătură cu atentatul din 22 martie 2017 din Londra, puteți afla citind:

Londra – patru morți și numeroși răniți, printre care doi români, în atacul terorist de lângă Parlamentul britanic

Cine sunt cei doi români răniți în urma atacului terorist de la Londra

Londra – numele atacatorului dezvăluit de autoritățile londoneze. Atacul terorist revendicat de Statul Islamic

Ce trebuie să faci în cazul unui atac terorist. Ghidul de autoprotecţie al Serviciului Român de Informaţii

@rotalianul