Mama tinerei românce dispărută în Italia, strigăt disperat către autorități: „A fost răpită, vreau anchetă!””

Prea multe zile trecute de la dispariția Elenei Miruna Nemțeanu și prea multe întrebări fără răspuns o aduc pe mama fetei în pragul disperării, iar acum cere autorităților cu insistență, prin intermediul presei italiene, să se deschidă o anchetă. Polițiștii și Procuratura susțin, în schimb, că adolescenta de 17 ani a părăsit domiciliul de bună voie.

Maria Mihaela Nemțeanu, mama Elenei. Foto: La Nazione

 

„Imposibil ca fiica mea să decidă să dispară așa”, a declarat Maria Mihaela, mama Elenei, citată de ziarul La Nazione.

Adolescenta româncă a dispărut în jurul orei 20:30 din seara zilei de 7 august 2020 din locuința familiei Nemțeanu situată în localitatea Grosseto din Toscana și nu a luat cu ea nici documentele de identitate, nici telefonul sau bani. Când a ieșit din casă, Elena era îmbrăcată într-o rochie argintie și a luat cu ea doar o poșetă mică și parfumul ei, spun părinții.

Elena Miruna Nemțeanu, 17 ani, dispărută în Italia. Cine are informații poate suna la numărul de telefon 0039/3201121282

Mihaela a declarat, de asemenea, că nu a fost prima dată când fiica ei a plecat de acasă și că la baza acelei decizii au stat neînțelegerile dintre o mamă îngrijorată și o adolescentă rebelă, așa cum sunt mulți tineri la această vârstă. Cu acea ocazie, însă, fata româncă a dispărut doar pentru o noapte. Apoi s-a întors acasă și părea că totul a revenit la normal.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Potrivit celor relatate de ziarul italian, Elena avea o relație cu un tânăr de aceeași naționalitate, relație pe care mama ei nu o agrea. Băiatul respectiv, pe de altă parte, spune că relația lor s-a terminat de ceva vreme și nu s-a mai văzut cu tânăra de 17 ani de mult timp.

Din data de 9 august, când părinții Elenei au denunțat la autorități dispariția acesteia, au fost efectuate mai multe căutări, inclusiv cu ajutorul câinilor specializați pentru astfel de operațiuni. Toate eforturile făcute în acest sens, însă, au fost în van, iar adolescenta nu a fost găsită nici până în ziua de azi.

„Poate că la început a plecat de bună voie, dar apoi s-a întâmplat ceva. Răpită?! Este posibil, vreau o anchetă adevărată!”, este strigătul disperat al mamei românce.

Răpită sau nu, cert este că o fată de numai 17 ani care nu are bani la ea, documente de identitate sau haine de schimb, nu poate dispărea așa fără să fie ajutată în vreun fel de cineva și fiind vorba de o minoră, mama Elenei are tot dreptul să ceară o anchetă în acest sens.

Oricine are informații despre Elena Miruna Nemțeanu, este rugat să sune la 112, la 0039 320 112 1282 sau să prezinte la cea mai apropiată secție de poliție sau carabinieri.

Pe același subiect: