Meteo Italia. Vreme anormală pentru această perioadă. Temperaturi de până la 30 de grade

Vreme deosebit de caldă se anunță pentru această săptămână în Italia, îndeosebi în regiunile din centrul și sudul țării, dar și în zona insulelor mari, unde mercurul termometrelor vor urca până la 30 de grade la orele amiezii. Un început de octombrie care va oferi o perioadă însorită, uscată și cu temperaturi mult peste mediile sezoniere în întreaga țară.

Începând de astăzi, luni, 3 octombrie, un vast câmp anticiclonic își va extinde influența asupra întregului bazin mediteranean, atrăgând în același timp aer cald, provenit din Africa de Nord. Presiunea ridicată va domina, determinând, în consecință, condiții de stabilitate atmosferică, absența ploilor și mai mult un climat de vară decât de toamnă.

- Continuarea după publicitate -

Pe toată perioada săptămânii soarele va fi prezent, în special în regiunile din centrul și sudul Peninsulei, precum și în Sardinia și Sicilia, cu temperaturi în creștere care vor ajunge la 25-26°C, în orașe precum Milano, Bologna, Florența, Roma și Napoli. La orele amiezii nu sunt excluse maxime de peste 30°C, în zona insulelor.