Un nou val de căldură lovește sudul Italiei. Temperaturi până la 40 de grade

Temperaturi care vor ajunge până la 40 de grade sunt prevăzute în următoarele două zile în sudul Italiei, în special în Puglia, relatează ANSA și La Repubblica. În unele zone din nordul Peninsulei sunt prevăzute, în schimb, furtuni puternice.

În provincia Bari se prevăd pentru mâine, 8 iulie 2021, temperaturi care vor ajunge în jurul orei 14:00 la 36-37 de grade Celsius, temperaturi „asociate cu o scădere a forței vântului”, spun meteorologii italieni.

În restul regiunii Puglia, următoarele două zile vor fi critice, mai ales în provincia Foggia unde mercurul din termometre va urca până la 40 de grade.

În provincia Lecce sunt prevăzute temperaturi până la 38 de grade, dar care vor scădea până la 35 în zilele următoare.

Și la Taranto, se așteaptă meteorologii, la temperaturi care vor urca până la 37 de grade și vor scădea ulterior până la 35-36, începând cu 10 iulie.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cu localnicii din Brindisi soarele va fi puțin mai blând și maximele vor atinge în următoarele două zile 35 de grade, ca mai apoi să coboare spre 32-33 de grade.

De asemenea, scrie ANSA, autoritățile au emis o alertă cu cod portocaliu de căldură în mai multe provincii, multe dintre ele din centrul Italiei.

Aceste provincii sunt: Bologna, Bolzano, Campobasso, Firenze, Frosinone, Latina, Palermo, Perugia și Rieti.

În regiunea Piemont, în schimb, a fost emisă o alertă cu cod galben de vreme rea, fiind așteptate furtuni. Mai multe detalii pe site-ul ARPA.