O femeie din Italia a trăit 50 de ani cu un soț care o bătea fără milă, dar l-a denunțat înaintea nunții de aur

La 75 de ani, o femeie din Taranto, un oraș italian din provincia cu același nume situată în Puglia, a decis să pună capăt la aproape 50 de ani de căsnicie marcați de abuzuri și umilințe, care au transformat viața ei într-un coșmar.

În urmă cu trei luni, după ce a fost bătută chiar și în timp ce se afla la pat cu o fractură de femur, bătrâna a ales să își recâștige viața și să scape de soțul său abuziv.

Ea a mers astfel la poliție și l-a denunțat pe soțul său, chiar în ajunul aniversării celor 50 de ani de căsătorie, cu ocazia cărora trebuiau să sărbătorească nunta de aur.

În prezent, relatează Quotidiano di Puglia, ea locuiește într-un adăpost protejat de poliție, în timp ce pentru soțul ei, un bărbat de 74 de ani din Taranto, judecătorul Benedetto Ruberto a emis o măsură de restricție la solicitarea procurorului Marzia Castiglia.

Bărbatul, apărat de avocatul Egidio Albanese, trebuie să evite contactul nu doar cu fosta sa soție, dar și cu copiii lor, care au fost martori ai violențelor sale de-a lungul anilor, fără să găsească puterea de a interveni.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Curajul de a vorbi, în cele din urmă, l-a găsit chiar bătrâna de 75 de ani, care le-a povestit polițiștilor, cu detalii cutremurătoare, despre episoadele de agresiune și hărțuire suferite, unele datând încă din anii ’70.

Relatarea ei include insulte și bătăi declanșate de motive banale, cum ar fi că a pus prea mult ulei în paste sau pentru că a lăsat lumina aprinsă în casă. Agresiunile includeau palme, pumni, era trasă de pră, dar și izolată de familie.

Din fecirire, acest coșmar a fost oprit de femeia italiancă chiar înainte de a marca ceea ce ar fi trebuit să fie o aniversare de aur, dar care se dovedise a fi una plină de suferințe.