O româncă din străinătate a răpit bebelușul unei femei din spital, disperată fiind după ce a născut un copil mort

O tânără în vârstă de 18 ani, de naționalitate română, a fost arestată în seara zilei de luni, 20 noiembrie 2023, după ce a răpit un bebeluș de numai cinci săptămâni și jumătate din spitalul Mariahilf, în orașul Harburg din landul Bavaria, în Germania.

Incidentul a declanșat o amplă operațiune a poliției din Hamburg. Bebelușul, care era tratat pentru febră, a fost răpit după ce mama sa, în vârstă de 32 de ani, a fost atrasă afară din salonul de spital printr-o înșelătorie.

- Continuarea după publicitate -

Incredibilul episod s-a petrecut în jurul orei 19:40, când mamei i s-a spus că a primit un colet, iar în momentul în care s-a întors, atât bebelușul cât și tânăra de 18 ani dispăruseră, relatează site-ul harburg-aktuell.de.

Alertați, polițiștii din Hamburg au suspendat circulația trenurilor S-Bahn și au lansat o amplă operațiune de căutare în zonă. Aproximativ două ore mai târziu, în jurul orei 21:30, tânăra și bebelușul au fost găsiți în stare bună de sănătate.

Între timp, la spital s-au adunat membrii familiilor celor două femei, rezidente în Seevetal și Harburg, ducând la altercații verbale. Peste 50 de polițiști prezenți la fața locului au prevenit escaladarea situației în violență fizică.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ulterior, românca de 18 ani a fost reținută și dusă la secția de poliție din Harburg, unde se desfășoară investigații pentru răpirea minorului.

Polițiștii austrieci au asigurat exteriorul clădirii pentru a preveni eventuale confruntări între membrii familiilor, care, din fericire, nu au avut loc.

Tânăra a fost internată într-o unitate de psihiatrie, având în vedere starea sa confuză la momentul faptei. Informații neconfirmate oficial încă de autorități sugerează că ea ar fi suferit recent o pierdere tragică, după ce a adus pe lume un copil mort.

Conform autorităților, nu există o legătură preexistentă între cele două familii implicate în incident.