Pasager cu diaree, avionul efectuează o aterizare de urgență. „Mirosul era îngrozitor!”

Un zbor al companiei Delta Airlines cu destinația Barcelona (Spania) a fost forțat să se întoarcă pe aeroportul din Atlanta (SUA), vineri seara, 1 septembrie, din cauza unei urgențe medicale aflate la bord.

În ciuda faptului că această situație nu este neobișnuită, particularitatea acestui caz a fost motivul pentru care avionul a revenit: un pasager a avut un atac sever de diaree, ceea ce a creat nu doar un risc medical, dar și „o problemă de pericol biologic” la bord, potrivit declarațiilor echipajului.

Avionul decolase și se afla în zbor spre Barcelona, când după doar două ore a fost nevoit să se întoarcă și să aterizeze în Statele Unite, deoarece unul dintre pasageri a fost lovit de un episod de diaree, relatează Daily mail.

Incidentul nu doar că a afectat pasagerul în cauză, dar a avut și un impact asupra celorlalți călători care au dezvăluit ulterior că au fost deranjați de mirosul teribil și urmele de fecale de pe coridor.

Dezinfectanții folosiți pentru curățarea avionului nu au fost eficienți, iar zborul a ajuns la destinație cu o întârziere de peste șase ore.

„Erau urme de-a lungul coridorului și mirosul era groaznic. Dezinfectantul folosit pentru curățare nu a reușit să mascheze mirosul”, a dezvăluit unul dintre pasageri.

Serviciile de urgență medicală așteptau pe pistă pentru a prelua pasagerul afectat, iar ceilalți călători au fost nevoiți să părăsească aeronava pentru patru ore până când aceasta a putut fi curățată corespunzător.

Delta Airlines a confirmat întoarcerea avionului, dar a menționat doar o „problemă generică, de stare de rău la bord”. Într-o declarație oficială, compania a transmis:

„Zborul Delta 194 de la Atlanta la Barcelona s-a întors la Atlanta din cauza unei probleme medicale la bord.

Angajații noștri au lucrat cât mai rapid și în siguranță pentru a duce clienții noștri la destinația lor finală. Ne cerem scuze sincer clienților noștri pentru întârziere și inconvenientele din programul lor de călătorie.”