Preot român din Italia arestat după ce a făcut propuneri vulgare unor vânzătoare și a insultat polițiștii interveniți

Polițiștii din orașul italian Trieste l-au pus sub arest pe preotul Constantin Eusebiu Negrea, parohul bisericii ortodoxe românești situată pe via dell’Istria din localitate, după ce două vânzătoare de la magazinul Unieuro, situat în centrul comercial Il Giulia, l-au acuzat pe acesta de un comportament ofensiv la adresa lor. Potrivit publicației locale Il Piccolo, preotul român a mimat diferite gesturi obscene la adresa celor două femei și a ajuns chiar să le îmbrățișeze și să le sărute, deși nu avea niciun fel de relație cu ele.

Totul s-a întâmplat în după-amiaza zilei de joi, 17 decembrie 2020, când una dintre vânzătoarele de la Unieuro, sătulă de avansurile vulgare din partea preotului Negrea, a decis să cheme Poliția pentru a-l denunța. La sosirea agenților de poliție, însă, preotul a devenit ostil chiar și împotriva acestora, aruncând diferite insulte la adresa lor.

„Dacă nu veniți la slujbă, vi-o trag în c…”, le-ar fi spus preotul Negrea polițiștilor, conform celor relatate de ziarul italian. Mai mult, parohul se pare că nu purta nici mască de protecție, în ciuda normelor în vigoare pentru a preveni răspândirea COVID-19.

Cele două vânzătoare le-au spus polițiștilor că preotul român a început să frecventeze magazinul Unieuro cu câteva zile înainte și le-a abordat într-un mod vulgar, adresându-le atât cuvinte nepotrivite, cât și făcând gesturi indecente.

„Imediat ce voi avea aprobarea episcopului, ne căsătorim și facem amor”, i-ar fi spus uneia dintre ele într-o zi. Nu a durat mult și preotul român a trecut de la vorbe, la fapte, strângând-o în brațe pe femeie până a fost nevoie de intervenția directorului magazinului pentru a-l opri. Cu altă ocazie, și tot fără a purta masca de protecție, a abordat cu același comportament indecent o altă vânzătoare față de care simula un sărut cu limba pe propria mână.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Astfel de gesturi s-au repetat zile la rând, provocându-le celor două femei o stare de teamă continuă, iar una dintre ele, pe care a îndrăznit și să o sărute pe față, a decis în cele din urmă să-l denunțe la poliție. „Mi-era teamă să mai plec de la muncă seara. Voiam să cer să fiu mutată în altă tură”, a spus femeia.

Preotul român, în vârstă de 47 de ani, a fost pus astfel sub arest la domiciliu și prezentat apoi în fața judecătorului pentru investigații preliminare, Massimo Tomassini, pentru validarea măsurii. Judecătorul a decis, însă, să-l elibereze de sub arest, dar a emis un ordin de interdicție împotriva lui pentru a nu se mai apropia de vânzătoarea care l-a denunțat.

Judecătorul și-a exprimat, de asemenea, anumite îndoieli cu privire la sănătatea mentală a preotului Negrea, după ce a aflat că acesta a manifestat semne clare de instabilitate și în alte situații.

În ziua Paștelui ortodox din acest an, preotul Eusebiu Negrea, precum și alți 28 de cetățeni români, au fost amendați de polițiști după ce s-au adunat în biserică în ciuda restricțiilor de la acea dată menite să prevină răspândirea virusului.

Te-ar mai putea interesa: