Român din străinătate care și-a ucis soția, mamă a doi copii, condamnat la închisoare pe viață

Romulus B., un român în vârstă de 34 de ani care și-a înjunghiat mortal soția, Mihaela B., la data de 4 septembrie 2022 în locuința lor din orașul german Fürth (Bavaria), a fost condamnat la închisoare pe viață la Tribunalul din Nürnberg.

După cum relatează Frankfurter Allgemeine Zeitung, inculpatul și-a înjunghiat soția de mai multe ori deoarece aceasta l-a amenințat că-l va denunța la poliție pentru trafic și consum de droguri.

74bd25122d42c57f821a929503683485139a290f
Romulus, Mihaela și cei doi copii. Sursă foto: bild.de.

Denunțul soției l-ar fi trimis la închisoare pe bărbat, deoarece în prealabil a fost condamnat la nouă luni de închisoare pentru violență domestică asupra soției, mamă a doi copii și în vârstă de 36 de ani, dar apoi a fost eliberat condiționat.

Romulus și Mihaela locuiau în același apartament împreună cu mama bărbatului și cu cei doi copii. Din fericire, copiii nu au asistat la tragedie pentru că erau plecați de acasă cu bunica lor.

Inițial, bărbatul a avut o variantă proprie a faptelor în care susținea că în ziua crimei Mihaela l-ar fi amenințat că va fi bătut de frații ei și că l-ar fi insultat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

El ar fi amenințat-o că va da de pământ cu ea și-i va zdrobi capul, iar ea i-ar fi replicat că la fel de bine poate și ea să-l termine.

Potrivit acestei variante, femeia ar fi deschis în toiul disputei verbale sertarul unde țineau cuțitele în bucătărie, iar bărbatul a crezut că va fi atacat. Totuși, el nu a putut explica dacă „a luat cuțitul din mâna soției sau direct din sertar”.

Ce a urmat a fost îngrozitor. Mihaela a suferit 14 răni înjunghiate și s-a prăbușit la pământ.

„Era sânge peste tot. Am văzut cuțitul în mână. Vreau să spun cât de rău îmi pare”, a mărturisit inculpatul.

Potrivit unei declarații făcute joi, 25 mai 2023, de un purtător de cuvânt al justiției germane, instanța Tribunalului din Nürnberg a dat curs pledoariei expuse de procuror în ziua precedentă și l-a găsit vinovat pe Romulus B.

Bărbatul român a fost astfel a fost condamnat la închisoare pe viață.