Român întors din Italia în urmă cu 2 zile, se plimba cu transportul în comun prin România. Procurorii i-au întocmit dosar penal

Un bărbat care în urmă cu două zile s-a întors din Italia și trebuia să stea timp de două săptămâni în izolare la domiciliu, a fost găsit într-un autobuz din București, nepăsător că ar putea contamina și alte persoane. Bărbatul suferea de asemenea de simptomele specifice celor diagnosticați cu COVID-19.

Potrivit Mediafax, cetățeanul român se întorsese din capitala Italiei acum două zile și din acest motiv i s-a impus carantina la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. Astăzi însă forțele de ordine l-au găsit plimbându-se cu un autobuz STB, linia 104, plin de oameni. Bărbatul acuza diferite simptome corespunzătoare infecției cu noul coronavirus, precum febră, tuse și amețeli, dar nu părea să fie preocupat de faptul că va transmite virusul și altor persoane.

Procurorii din Sectorul 3 au deschis un dosar penal pe numele bărbatulu, iar acesta riscă acum până la doi ani de închisoare pentru încălcarea art. 352 din Codul Penal românesc care spune:

„Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă. Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este săvârșită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la o lună la 6 luni sau amendă.”