Român sărac alungat dintr-un oraș din Italia. Îi deranja pe cei care făceau cumpărături pentru Crăciun

Un român în vârstă de 40 de ani, rezident la Roccafluvione, o localitate din provincia Ascoli Piceno (Marche), care obișnuia să cerșească în centrul orașului Ancona, a fost definit drept „periculos social” de către polițiștii care au ordonat să fie expulzat pentru doi ani de pe teritoriul orașului respectiv.

Conform AGI, motivul a fost că omul ar deranja persoanele care fac cumpărături în această perioadă, în magazinele de lux din zona respectivă.

Dispoziția, demnă de o „Poveste de Crăciun” de Charles Dickens, este reală și a fost semnată de comisarul Cesare Capocasa.

Conaționalul nostru, un om sărac, fără niciun venit, căruia i-a rămas doar să cerșească pentru a putea supraviețui, pentru 2 ani de zile nu va mai putea pune piciorul în Ancona pentru că prezența lui îi „deranjează” pe cei care intenționează să-și cheltuie banii pe produsele unităților comerciale din zonă.

Bărbatul român a atras atenția polițiștilor italieni „în timp ce se afla pe o stradă din centrul orașului, stând așezat la pământ, cu intenția clară de a cerși, deranjând trecerea trecătorilor având în vedere reducerea spațiului datorată prezenței decorațiunilor de Crăciun”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Românul „expulzat” la Ancona. Sursa foto: AGI

Strada cu pricina este Corso Garibaldi, cu o lățime de aproximativ 12 metri și reprezintă cea mai comercială arteră din Ancona. În ultimele zile acolo s-au construit căsuțe din lemn, cu o lățime de doi metri și jumătate, care vor da viață tradiționalului târg de Crăciun.